Yaşasın bağımsız Kosova

Kosova’nın bağımsızlığının 18’inci yılı, Osmangazi Belediyesi, Türkiye Arnavut Dernekleri Platformu ve Ankara “Sami Frashëri” Arnavut Kültür Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği programla coşkulu bir şekilde kutlandı.

9.02.2026 10:21:00 0
Yaşasın bağımsız Kosova

Balkan coğrafyasıyla güçlü bağlara sahip olan Osmangazi Belediyesi, Kosova Cumhuriyeti’nin 18’inci kuruluş yılı dolayısıyla Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde görkemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu özel programa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç ve Emine Yavuz Gözgeç, Türkiye Arnavut Dernekleri Platformu Başkanı Bayram Kılıç, Kosova Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Blerta Kadzadej, Osmangazi Belediyespor Başkanı Fatih Karayılan, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlama programı, NAKEM ve İnegöl Halk Dansları ekiplerinin sergilediği gösterilerle başladı. Ardından Smyhrete Behlulı ve Şenol Mecit, verdiği konserle geceye renk kattı. 

“HAFIZALARIMIZA DAHA ÇOK TAZE”

Kosova’nın bağımsızlığının 18’inci yılını tebrik ederek sözlerine başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sözlerinde şu ifadeleri kullandı: “Hafızalarımızda hala çok taze olan o kötü günlerin bir daha yaşanmaması dileğiyle, Kosova’nın nice bağımsız, özgür ve demokratik günler ve yıllar yaşamasını temenni ediyorum. Bursa, Balkan coğrafyasında yaşanan savaşlardan önce ve sonra; mübadele döneminden Balkan Savaşları’na, Bulgaristan’dan Kafkasya’ya kadar pek çok yerden göç almış, herkese yüreğini, bağrını ve topraklarını açmış kadim bir şehirdir. Kardeşlik içerisinde yaşanan bu şehirde, demokrasi kültürü hakim olmuş; gelen herkes Bursa’ya ayrı bir değer katmış, üretmiş ve zenginleştirmiştir. Bu yıl aynı zamanda Bursa’nın fethinin 700’üncü yılıdır. 700 yıl önce atalarımız bu toprakları yurt edinmiş, bizlerin bugün burada barış, özgürlük ve bağımsızlık içinde yaşamasına vesile olmuşlardır. İnşallah nice 700 yıllar boyunca bu topraklarda olmaya devam ederiz.” 

ŞEHADET VE FEDAKARIK AKLA GELİYOR””

Kosova deyince akla şahadet ve fedakarlık geldiğini söyleyen CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de, “Kosova deyince aklımıza şahadet ve fedakarlık gelir. Murat Hüdavendigar, Sokullu Mehmet Paşa ve Mehmet Akif Ersoy’u hatırlarız. Kosova dendiğinde kalplerimiz ve yüreklerimiz ısınır. Arnavutlar, Balkanların Osmanlı’ya katılımında olduğu kadar Osmanlı’nın genişlemesinde de önemli rol oynamış, yetiştirdikleri çok sayıda devlet adamı ve bürokratla vatanın savunmasına ve Cumhuriyet’in kuruluşuna büyük katkılar il emekler sunmuşlardır” diye konuştu.

 

“ BAŞKAN ERKAN AYDIN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Bu güzel geceyi kendilerine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın organize ettiğini belirten Türkiye Arnavut Dernekleri Platformu Başkanı Bayram Kılıç, “Yıllardır hayal ettiğimiz bir gecenin bu akşam başlangıcını yaptık. Bundan sonrada devam ettireceğimize inanıyorum. Bu güzel geceyi bize organize eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi ve Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Blerta Kadzadej ise bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkürlerini sundu.

 

Program sonunda NAKEM Başkanı Celal Yalçın, renkli görüntülere sahne olan geceye katkılarından dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür hediyesi takdiminde bulundu.

Yorumlar (0)

İçki masasında kavga çıktı! Arkadaşının kafasını kırdı!

Başkan Bozbey'den trollere cevap geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zeynep Güneş'e davet

Bursa Valiliği uyardı! Fırtına ve soğuk hava

Karacabey'de kulakların pası silindi

Bursa'da sigaranın zararları belediye personeline anlatıldı

Bursa Büyükşehir'den istihdama büyük katkı

Eniştesine sokak ortasında kurşun yağdırdı! Bursa'da korkunç olay

Bursa'nın nüfusu göçle artıyor, tarım alanları yok oluyor

Kuzu fabrikası Bandırma Koyunu

Bursa Büyükşehir'in ulaşım yatırımları devam ediyor

Çocuklar doğayı ve hayvanları tanıyor

Motosikleti ölüme sürdü! Camdan içeri girdi

Dikkat' Bursa'nın o ilçesinde sular kesilecek

Müzeyyen Senar doğduğu şehirde anıldı

Bursa'da Tanpınar etkinlikleri devam ediyor

165 köye ulaşılamıyor

Uyuşturucuyu teybin arkasına saklamışlar

Böyle nikah görülmedi

Türkiye'de azalıyor, dünyada rekor kırıyor

Büyükşehir Belediyespor, Üsküdar'a geçit vermedi

Yaşasın bağımsız Kosova

CHP'den istifa etti! Özgür Özel'e tepki gösterdi

Bursa'da kontrolden çıkan araç yayaların arasına daldı!

İçki masasından tabuta! Tartışma çıktı, bıçaklandı

Yazar Bülent Akyürek hayatını kaybetti

Vatandaşı zehirleyeceklerdi! Bursa'da sahte alkol operasyonu

Osmangazi'de 300 karateci kuşak sevinci yaşadı

Bursa'ya bir kreş daha kazandırıldı! Osmangazi'de yüzler güldü

Olmadı Bursaspor: 1-1

Yükleniyor