Yetenek Evleri'nde çocukların hayallerini gerçekleştiriyor

Osmangazi Belediyesi’nin çocuklar ile gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri amacıyla hayata geçirdiği Yetenek Evleri, yıl boyunca süren eğitimlerin meyvelerini anlamlı bir sergiyle taçlandırdı.

BURSA 15.01.2026 10:00:00 0
Yetenek Evleri

Osmangazi Belediyesi’nin Yetenek Evleri’nde pek çok sanat dalına ilişkin yeteneklerini ortaya çıkaran farklı yaş gruplarındaki kursiyerler, çalışmalarını anlamlı bir sergide sanatseverlerin huzuruna sundu. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen sanat buluşması, Bursalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Minyatür evler ile el yapımı ürünleri kapsayan sergide müzik topluluğu da gitar ve ney eşliğinde mini bir konser verdi.

BAŞKAN AYDIN ÇOCUKLARI TEBRİK ETTİ

 

Yeteneklerin bir araya geldiği serginin açılışını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yıl boyunca emek veren çocuklara teşekkür sertifikası verdi. Sanat buluşmasında eserleri yakından inceleyen Başkan Aydın, ürünler hakkında bilgiler alarak, minik ellerden çıkan anlamı büyük eserler için çocukları tebrik etti.

“ BUGÜN DİKİLEN BİR AĞACIN BÜYÜDÜĞÜNÜ 70 YAŞINDA GÖREBİLİRSİNİZ”

 

Özellikle çocuk yaşlarda hayal gücünün ve hayal etmenin, hayatta ulaşılabilecek noktalar için çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Erkan Aydın, bu kapsamda ortaya çıkan ürünleri önemsediklerini söyledi. Başkan Aydın konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: “Bugün 70 çocuğumuz bu sergide yer alıyor. Toplamda ise 400 çocuğumuz Yetenek Evleri’nde eğitim alarak yeteneklerini keşfediyor. Osmangazi Belediyesi olarak çocuğun, gencin, kadının ve dezavantajlı bireylerin hayatın her alanında yer alabilmesi için bu tür çalışmaları destekliyoruz. Hayallerinizi kaybetmeyin. Bugün dikilen bir ağacın büyüdüğünü 70 yaşında da görebilirsiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Başkan Aydın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın vefat yıl dönümüne de değinerek, “Bugün büyük önderimizin annesi Zübeyde Hanım’ı anıyoruz. Kendisine bir kez daha rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Yetenek Evleri’nde verilen nitelikli eğitimler sayesinde ortaya çıkan çalışmalar çocukların ve gençlerin gelişimini gözler önüne sererken, Osmangazi Gösteri Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretini bekliyor.

Yorumlar (0)

İftara yetişmek isterken tabuta girdi!

Boğulmak üzereyken kurtarıldılar! El ele yardım beklediler

Kayıp kardeşlerin dosyası yeniden açıldı, kazı başlatıldı

Bu araçtan bakın nasıl çıktılar?

Osimhen için dudak uçuklatan teklif! Yuvadan uçuyor

Kadınların dayanışması Bursa'da örnek oluyor

Cani anneye indirimsiz müebbet

Yuh artık! Gasilhanede ne buldularsa çaldılar

Yunanistan hayali Çanakkale'de son buldu

Fatma Nur öğretmen için gözyaşları sel oldu

İsrail sazanı balıkçıların yüzünü güldürdü

'Ramazan'ın birlik beraberlik ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz'

Belediyesporlu Mine Türker'den Dünya Kupası'nda iki madalya

BTSO Başkanı Burkay'dan dikkat çeken uyarı

Vatandaş uygun fiyatlı BESAŞ'ın Ramazan pidesine ilgi gösteriyor

Başkan Bozbey Atatepe'yi gezdi, hizmete açılıyor

Dayanışma sofrasında oruç açtılar

Bursa'nın O ilçesinde su kesintisi

Minibüs şoförü aracın camını kırdı! Ceza yağdı

İkinci el araç piyasası etkilenecek! Sıfır otomobiller gemilerden indi

Hürmüz Boğazı kapatıldı! Petrol 200 dolar olacak

Bolu Belediye Başkanı tutuklandı

Savaşın faturası Türkiye'ye yansıdı! Akaryakıta büyük zam

Selimiye'nin minareleri kayboldu!

319 metre uzunluğundaki köprüde iftar yaptılar

ABD caddelerinde Tofaş marka aracıyla geziyor

Yolda durduğu motosikletliye saldıran kadın sürücüye ceza yağdı

Emekli bayram ikramiyesi rafa kalktı! Büyük hayal kırıklığı

Bursa'da kaçak göçmen operasyonu

'Balkan coğrafyası bizim parçamız'

Yükleniyor