Şuana kadar eşi benzeri görülmemiş bir operasyon başlatan Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını bildirdi. Gazze'den atılan roketlerinden dolayı Tel Aviv'de, Gush Dan ve Sharon,Be'er Sheva ve Arad şehirlerinde alarmlar duyuldu.

Alışveriş merkezinin zemini çöktü! Alışveriş merkezinin zemini çöktü!

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Siyonist topraklara giren silahlı gruplar, İsrail askerleriyle çatıştığı, onlarca askerin öldürüldüğü belirtiliyor. “Aksa Tufanı” harekatının ardından Sderot şehrinde de çatışmaların devam ettiği kaydedilirken, Gazze’deki okullar kapatıldığı bildirildi. Çatışmaların ardından İsrail'de çok sayıda sivil havalimanlarına akın etti.

100 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Biri Tuğgeneral çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğü sayının 100'e yaklaştığı söyleniyor.  İsrail güney sınırında kontrolü kaybettiği belirtiliyor.

YEDEK ASKERLER GÖREVE ÇAĞRILDI

İsrail Genel Kurmay Başkanlığı, yedek askerleri göreve çağırdığı ifade edildi. El Kassam Tugayı üyelerinin bir kısmının öldürdükleri İsrail askerinin cesetlerini Gazze’ye götürdükleri görüntüleri paylaşıldı.

EL DEİF’TEN EYLEM ÇAĞRISI

El Kassam Komutanı Muhammed El Deif: "Bugünden itibaren Mescid-i Aksa Tufanı operasyonlarına başladık, 5000 roket ateşledik ve Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve her yerdeki tüm savaşçıları ve direnişçileri bu operasyona katılmaya çağırdık.

Editör: Bilal Kayaaltı