Evde bakım, hasta yakınları ve hastalar bayram yapacak. Müjde şimdi canlı yayında duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sevindiren gelişmeyi duyurdu.

Evde bakım maaşı alanların başına resmen tarih kuşu kondu. 2023 yılının başında 4.336 TL olarak belirlenen evde bakım maaşına %40 oranında zam geliyor. Yaklaşık 569.000 kişinin her ay faydalandığı evde bakım maaşına zam müjdesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık canlı yayında duyurdu. Yüz binlerce kişiye müjdeyi veren bakan Derya Yanık, evde bakım maaşına %40 artış yapılacağını belirterek artık 6.000 TL olarak ödeneceğini bildirdi. Ayrıca evde bakım maaşı alanlara başka müjdeler de var. 1500 TL de bakım destek ödemesi verilecek. Yani evde bakım maaşı alanlar Temmuz ayında oldukça Karlı çıkacak.

Evde bakım maaşı alanlara büyük müjde aile bakanı Derya Yanık’tan geldi. Katıldığı canlı yayında evde bakım maaşı alanlara duyuru yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, aylık ödemede artış olacağını açıkladı. Evde bakım maaşı alan ve aynı zamanda sosyal güvencesi olmayanlara da müjde var. Bakanlık 1500 TL de bakım destek ödemesi verecek. Yani evde bakım maaşına zam gelmesinin yanı sıra 1500 TL’lik destek ödemesi ile birlikte Temmuz ayından itibaren neredeyse asgari ücrete yakın bir maaş ödemesi yapılacak. Her ay 569 bin kişinin faydalandığı evde bakım maaşına %40 zam duyurusu ile ilgili tüm detaylar haberde...

 BAKIM MAAŞI 6.000 TL'YE OLDU

Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli vatandaşlara her ay devlet tarafından evde bakım maaşı imkanı sağlanıyor. 2023 yılının başında evde bakım maaşı memur maaş katsayısına yapılan zamla birlikte %30 oranında artmış ve yeni Maaşlar 4336 TL olmuştu. Son günlerde memur maaş zammı ile ilgili yeni rakamları ortaya çıkmaya başladı. Evde bakım maaşına Temmuz ayında gelecek zam da böylece şekilleniyor. Gelecek olan en az zam %40 oranında olacak. Bu durumda yine evde bakım maaşı da 6.000 TL'ye yükselmiş olacak. Yıllık evde bakım maaşı miktarına bakacak olursak 72.000 gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

 DESTEK ÖDEMESİ 1500 TL  VERİLECEK

Evde bakım maaşına zam müjdesinin yanı sıra bir müjde daha var. Evde bakım maaşı alanlara 1.500 de bakım destek ödemesi verilecek. Yani evde bakım maaşı alanlar, sosyal güvenceleri olmamaları halinde devletten 1500 TL de bakın destek ödemesi alabilecek. Bu durumda evde bakım maaşı alan 569.000 kişinin cebine giren nakit destek 7.500 TL'ye kadar yükselmiş olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu konu ile ilgili müjdeyi canlı yayında duyurdu ve zam detaylarının seçimden hemen sonra belli olacağını açıkladı.

Editör: Bilal Kayaaltı