Köy okullarının ve Gazi Mustafa Kemal'in büstlerinin durumu içler acısı!

İlim irfan yuvası Köy okullarının taşımalı eğitimle boşaltılıp atıl duruma gelmesi milli eğitimimizde bir çöküş planıdır. Bu plan aynı zamanda milli mücadele kahramanımız Gazi Mustafa Kemal'in eserlerini ilke ve inkılaplarını, büstlerini kurumlardan kaldırmanın, veya yok etmenin bir parçasıdır. Eğer köylerde öğretmenler kalsaydı bu denli cehalet olmazdı. Milli değerlerimiz bu denli yok olup gitmezdi.

Bir ulusun kalkınıp, ileri ve muasır, medeni uluslar arasına girmesi ulaşılabilir, modern zamana uyarlanmış çağdaş ilim ve eğitimle mümkündür. Oda ancak laik ve çağdaş eğitimle olur.

EĞİTİM TİCARET DEĞİLDİR SATILAMAZ!

Ekonomide, sağlıkta, sanatta, sporda nerede bir problem varsa onun temelinde eğitim yatmaktadır.

Milli eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine, en ücra noktalarına kadar ulaşmasına, yayılmasına özellikle dikkat etmeliyiz .

"Eğitimsiz kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."

"Bir millet ilim ,irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır."

Maalesef ki bugün bizde yok!!..

Milli günler ve bayramlar işte bu yüzden milletçe, hep beraber ,en içten coşkuyla kutlanmalı. Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.

Gelinen noktaya baktığımızda içler acısı bir durumla karşı karşıyayız.

Ey yurdum insanı, kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu kurum ve kuruluşlar bir, bir yok olmaktadır seyirci kalma sahip çık.

Halhalca köyü milli mücadelede önemi olan bir yerdir milli mücadele şehitliğimize yakışır bir şekilde gün yüzüne çıkarılmalı.

Kısacası,

Köy okullunun Atatürk milli mücadele müzesine dönüştürülmesi için harekete geçmeliyiz.