Thompson'ın yönettiği enkaz araştırma şirketi, 1857'de batan S.S. Central America adlı buhar gemisini 1988 yılında bulmuştu. Tonlarca altın madeni para ve külçe taşıyan gemi, Güney Karolina açıklarındaki bir fırtına nedeniyle batmıştı.

Thompson'ınsa enkazdan 500 altın madeni parayı çaldığı söylendi. Hazine avcısı, Orta Amerika'da enkaz aramak için 1980'lerde 161 yatırımcının ortaklığıyla 12 milyon dolarlık bir bütçe almıştı. Fakat yatırımcılar 1988'de bulunan enkazdaki hazinelerden hiçbirinin ödemesini alamadı.


BİN DOLAR CEZA 

2012'de hakkında dava açılan Thompson'ın altınların yerini söylemesi için Ohio'da mahkemeye çıkması istenmişti. Fakat adam kaçmış, 2015'te Florida'daki bir otelde yakalanmıştı. Mahkemeye çıkmama konusunda suçunu kabul eden Thompson'a, mahkemeye itaatsizlikten 250 bin dolar ceza kesilmiş, iki yıl hapis cezası verilmişti. Ancak bu anlaşmanın karşılığında adamın altınların yeri hakkında bilgi vermesi gerekiyordu. 2015'te kendisinden istenen bilgileri vermeyi reddeden Thompson'ın işbirliği yapana kadar cezaevinde kalmasına ve bu süre boyunca günde 1000 dolar ceza ödemesine karar verilmişti.
Bu yıl ekimde görülen duruşmada Thompson altınların yerini bilmediğini söylemişti. Önceki duruşmalardaysa altınların Belize'deki birinde emanet durduğunu söylemişti.

Independent Türkçe, New York Times

Editör: Haber Merkezi