Edinilen bilgilere göre, hükümet enflasyonu ve hayat pahalılığını göz önünde bulundurarak emekli maaşlarında yeni bir artış yapmayı planlıyor. Zam oranı henüz netleşmese de, maaşlarda kayda değer bir artış olması bekleniyor. Yeni zammın detayları önümüzdeki günlerde netleşmesi ve resmi bir açıklama yapılması öngörülüyor. Emekliler, bu müjdeli haberin resmiyet kazanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

İKİNCİ ÜCRET ARTIŞI GÜNDEMDE

Ankara Günlüğü yazarı Hüseyin Gökçe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun son açıklamalarını değerlendirerek, emekli maaşlarına yönelik beklentilerin hükümetin planlarında olmadığını ancak asgari ücrette ikinci bir artışın mümkün olabileceğine işaret etti.

Emekli maaşlarına yapılacak artış belli oldu Emekli maaşlarına yapılacak artış belli oldu

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

Gökçe, yazısında, emekli maaşlarında herkesi kapsayacak bir ek artışın mümkün görünmediğini ancak kök maaşı en düşük seviyede olan ve maaşı 10 bin liraya tamamlanan emekliler için teknik bir düzenlemenin şart olduğunu vurguladı.

ASGARİ ÜCRETE DE ARTIŞ

Ayrıca, AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’nun açıklamaları, asgari ücrette ikinci bir artışın gündemde olduğuna işaret ediyor. Bu durum, sabit gelirlilerin alım gücünün artırılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı