İhtiyaç sahiplerine verilecek olan destek artırıldı. Kurban Bayramı öncesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  müjde verdi, harekete geçildi. Destek ve hibeler vatandaşları memnun edecek. Rakam 5000 TL olacak, bayramda yüzler gülecek.

E-Devlet aracılığı ile yapılacak olan başvurular sayesinde ihtiyaç sahiplerine bayramda sevinecek. Bayram tadındaki rakamın 5. 000 Lira olacağı belirtildi.

Yeni Aile Bakanı Mahinur Göktaş ilk adımı attı. İhtiyaç sahibi aileler için Kurban Bayramı müjdesini duyurdu. Bayram öncesi ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere bakanlıktan 5.000 TL'lik Bayram harçlığı verilecek. Bu ödemeden nasıl yararlanılacağı ile ilgili bakanlık detayları aktardı. Sadece dar gelirli ve Sosyal Yardım olan ailelerin faydalanabileceği bayram yardımı için e-devlet'ten başvuru yapılacak. TC kimlik no son hanesine göre farklı günlerde başvuru yapabilirsiniz. Aile Bakanlığı 5000 TL Bayram harçlığı şartları ve detaylar haberde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere verilen düzenli desteklere ek olarak Bayram gibi dönemlerde ekstra destek ödemesi sağlanıyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz sürecinde ihtiyaç sahibi ailelerinin imdadına yetişen bakanlık Bayram öncesinde de elini taşın altına koyuyor.

bayram-yardimi-2.jpg

Yine kurban bayramından önce Yeni Bakan Mahinur Göktaş yönetiminde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler için ödeme kalemi açıldı. T.C kimlik no son hanesine göre başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine bakanlıktan 5.000 TL Bayram harçlığı sağlanacak. Aile Bakanlığı bayram yardımı için başvuru şartları ve başvuru adresleri belli oldu. 11 haneli T.C kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlet girişi yaparak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Aile Bakanlığı Bayram harçlığı şartları ve detaylar haberimizde…

bayram-yardimi-1.jpg

BAKANLIKTAN SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM YARDIMI

Dar gelir ve ihtiyaç sahibi ailelerin Her koşulda imdadına yetişen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Haziran ayında yeni bir destek ödemesi kalemi daha açtı. Aile Bakanlığı tarafından kurban bayramı öncesi bayram yardımı verilecek. Bayram yardımı ödemesi almak isteyen hanelerin e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Bu ödenekten sadece sosyal yardım alanlar faydalanacak. Yani ihtiyaç sahibi haneler e-devlet girişi yaparak Aile Bakanlığı sekmesi altında bulunan başvuru formunu doldurabilecek. Başvurular 11 haneli T.C kimlik no üzerinden haftanın belirli günlerinde kabul ediliyor.

T.C kimlik no ile hangi günlerde başvuru yapabileceğinizi öğrenmek için aile Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarını ya da resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

AİLE BAKANLIĞI BAYRAM YARDIMI ŞARTLARI

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan bayram yardımı ödemesinin bazı şartları var. Sosyal yardım alıyor olmak, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması aranan bu şartlar arasında yer alıyor. Eğer Bakanlığın istediği şartlara uygunsanız hemen başvuru yapabilir bayramdan önce 5.000 TL'ye kadar yardım ödemesi alabilirsiniz.

Editör: Bilal Kayaaltı