Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın talimatıyla üreticinin elinde kalmış soğan ve patateslerin dağıtımı yapıldı. Bu dağıtımın kameralar önünde yapılmasının bir izahı olamaz.

Koca mülkü idare amirleri toplamış basını önünde sanki çok önemli bir konuda açıklama yapacakmış gibi bir edayla patates soğan dağıtıyor.

Öbür biri almış çuval patatesi sanki evin tapusunu ya da bir araba anahtarı takdim eder gibi kameralara poz vererek vatandaşa takdim ediyor. Tabii ki de Valilikler, kaymakamlıkların resmi törenle yaptıkları dağıtımın görüntülerini paylaşınca, vatandaşların da alay konusu oldular.

Köylünün üreticinin elinde kalmış patates ve soğanları alıp dağıtma güzel bir davranış dağıtımı şova dönüştürmek hiç uygun olmamış. Bu bir fotoğraftı diğeri hangisi cumhurbaşkanının bir evde iftar sofrasında verdiği fotoğraf.

***

Çoğu Akp seçmeni genel başkanlarına bu mütevaziliği ve İslami kimliği için oy verdi. Ancak son dönemlerde bu fotoğrafları çok görmüyorduk. Biz gazeteciler sokaktayız vatandaşın nabzını en iyi ölçen biziz. Vatandaşlar ne oldu da bu fotoğraf uzun bir aradan sonra verildi diye konuşuyor. Vatandaşın ve esnafın bir başka aklına takıldığı konu da şu; kongrelerde tık basa dolu salonlara onay veren güç iftar saatine saatler kala küçük esnafı kapatmaya mahkum etti.

Küçük esnaf zaten iftar üzeri alışveriş yapıyordu. Onu da engelledi muktedirler. Diğer bir konu da teravih konusu, vatandaş bu konuları irdeliyor. Alışveriş merkezleri, pazar çarşı, kayak merkezleri lebaleb doluyken camiler neden kapalı.

Zaten sosyal mesafe kuralına uygun namaz kalınıyordu. Keza camiye gelenler abdestli ve hijyen kuralına uyan kişiler. Öyle bir şeye neden oldular ki bu muktedir güç yüzbinlerle kişinin cemaatle teravih kılmasına mani oldu. Şimdi bu iki fotoğrafı önünüze koyun çok şey fark edeceksiniz. Belki de şunu sesli olarak söyleyeceksiniz, NEREDEN, NEREYE