Ticaret Bakanlığı fırsatçı piyasaya alınan ciddi önlemler sayesinde son verdi.Kısa süre önce sıfır otomobillerden daha yüksek fiyatlara satılın ikinci el otomobil satışlarında yaşanan durgunluk sürüyor

Yanlış politikalar başa bela oldu, çoban bulamıyorlar Yanlış politikalar başa bela oldu, çoban bulamıyorlar

İkinci el otomobil satışında yaklaşık 4 aydır ciddi bir durgunluğun olduğunu ifade eden oto galerici Ahmet Yurtlu, durgunlukla beraber ikinci el araçlarda yüzde 25'lere varan fiyat düşüşleri yaşandığını belirtti.

KÖPÜK SÖNDÜ

Fiyat düşüşlerindeki sebepleri sıralayan oto galerici Ahmet Yurtlu, "Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi piyasadaki oyuncuların çoğalması, arabanın yatırım aracı haline dönmesinden dolayı insanların teveccüh göstermesidir. 6 ay ve 6 bin kilometre kısıtlaması ile bunu rant amaçlı satanların çoğu terk etmek zorunda kaldı. Bu aktörler piyasadan çekilince köpük fiyatlar reeline oturdu." dedi.

İnsanların döviz alır satar gibi araba aldığını belirten Yurtlu, "Buna mukabil araba ihtiyacı olanlar alamıyorlardı. Çeşitli sektörde çalışan vatandaşlar bütçesine göre 10 tane, 5 tane, 3 tane araç alı, stokluyorlardı. 10 tane araç orada stokta yatarken, ihtiyacı olan alamıyordu." şeklinde konuştu.

Yurtlu, "Getirilen düzenlemelerle internet sitesi üzerinden de bir takım satış yapanların takip edilmeye başlanmasıyla beraber araç fiyatların yüzde 20-25’e kadar bir gerileme oldu” ifadelerini kullandı.

Editör: Bilal Kayaaltı