Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon Aralarında Bursa'da var, uyuşturucu şebekelerine operasyon

Kamuoyunda şaşkınlığa yol açan emekli ikramiyeleriyle ilgili AK Parti hükümeti geri adım attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını duyurdu.

"Çalışan emeklilerde gönül kırgınlığını üzülerek şahit" olduğunu dile getiren Erdoğan, 5 bin TL'lik ikramiyenin çalışan emeklilere verilmesi için bakanlarına talimat verdiğini söyledi.

 Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'na katıldı, önemli açıklamalar yaptı.

Enflasyona yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Her şeyin mükemmel olduğunu iddia etmiyorum. Tüm dünyada enflasyon sorunu varken bizim etkilenmememiz düşünülemez." diye konuştu.

"TAMAMINA ÖDEME YAPILACAK"

Erdoğan, şunları söyledi: "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Meclis onayından geçti ve çalışmayan emeklimizin hesabına ödemeler yatırıldı. Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Kabine toplantımızda bakanlarımıza talimatı verdim. Gerekli kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız. 4 milyon 689 emeklimizin de ödemeden faydalanmasını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız.

 

“ENFLASYONDAN BİZDE ETKİLENİYORUZ”

Evlatlarımızın eğitiminden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Biz bu konuyu doğrudan bekamızı etkileyen bir milli mesele olarak görüyoruz. Her türlü ufuk açıcı tenkite açığız. Atamalar yanında üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir diğer husus, öğretmen maaşları ve zamlarıyla ilgili. Bunda da zaman zaman kötü ithamlara rastlıyoruz. Oysa ki hükümetlerimizin karnesi apaçık ortadadır. 2002 yılında en düşük öğretmen maaşı 470 lirayken, bugün bu rakam 23900 liraya çıktı. Nereden nereye... Dolar bazında 2002 yılında kasım ayı itibarıyla ek ders hariç 292 dolar kazanırken bugün dolar bazında yaklaşık 3 katı maaş alıyor. Hem lira hem de dolar bazında reel artış mevcut. Her şeyin mükemmel olduğunu iddia etmiyorum. Tüm dünyada enflasyon sorunu varken bizim etkilenmememiz düşünülemez.

Editör: Bilal Kayaaltı