Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Balıkesir Kuvayımilliye Meydanı'nda 'Millet Buluşması' mitingi düzenledi.

“BİR AVÇ İNSAN EVE YOLLAYACAĞIZ”

Burada konuşan İmamoğlu, milletin coşkusunu ölçmeyi başka bir yöne evirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Mesela diyorum ki bütün gençler ellerini ayağa kaldırsın, herkes kaldırıyor. Bu Cumhuriyet'in güzel evlatlarının Kurtuluş Savaşı'nın, Kuvayimilliye'nin ve o Millî Mücadele'nin simge kentlerinden birisinde olmaktan, buranın denizden komşusu olan İstanbul şehrinin 16 milyon hemşerinizin, komşunuzun selamlarını size getirmekten ve sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Çok güzel günler bizi bekliyor, arifesindeyiz. Çok yakınız ve birlikte başaracağız ve iktidar olacağız. Millet İttifakı iktidar olacak. Millet iktidarının, Millet İttifakı'nın iktidarının tek farkı var; o da bir siyasi kazanım değil, 86 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının iktidarı başlıyor. Bir avuç insanı eve yolluyoruz sevgili dostlar. Sabahın köründe Biga'daydım. Çanakkale'de hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler, hatta çocuklar hep bizimleydi.”

“COŞA COŞA OY KULLANIN”

Şimdi bu kalan günleri çalışarak geçireceğiz. Hep birlikte bazı eksiklerimiz varsa onları yerine getirip, düzelteceğiz. Nedir onlar? Sandıklara sahip çıkacağız. Gitmediğimiz bir komşumuz varsa gidip ziyaret edip elini sıkacağız. Bizimle aynı düşünmüyor diye kimseyi ayırt etmeyip herkese gidip Millet İttifakı'na oy vermelerini isteyeceğiz ve 14 Mayıs sabahı coşa coşa, koşa koşa aynı o İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçildiğim halde elimden almaya çalıştılar ya siz milletçe çalışıp İstanbul'da bunlara okkalı bir Osmanlı tokadı attınız ya işte aynı demokrasi tokadını 14 Mayıs'ta hep birlikte atacağız ve seçimi kazanacağız. Ama sizden söz almam lazım. Çalışmaya, sandıkta durmaya ve o gün coşa coşa, oy kullanmaya hazır mıyız?
 

Editör: Bilal Kayaaltı