46. ABD Başkanı Joe Biden’ın Yemin Töreni, eski Başkan Donald Trump’ı destekleyen aşırı sağcı grupların 6 Ocak’taki kanlı baskınınında yoğun bir kalabalığın işgal ettiği Kongre önündeki merdivenlere kurulan platformda ünlü şarkıcı Lady Gaga’nın Milli Marşını okuduğu ve davetlilerin tamamının maske takıp, sosyal mesafeli şekilde gerçekleştirildi.

John F. Kennedy’nin (JFK) izinden giden ve ondan sonra ABD’nin 2. Katolik Başkanı olarak görev yapacak olan ve JFK gibi İrlanda asıllı Joe Biden, yemin töreni öncesinde kilisede duayla güne başladı.

Ailesine ait İncil'e el bastı

TRUMP KATILMADI

Trump, ABD’nin çok önemli bir demokrasi geleneği olan yemin törenine katılmazken, 42. Başkan Bill Clinton ve eski First Lady Hillary Clinton, 43. Başkan George W. Bush ve eski First Lady Laura Bush, 44. Başkan Barack Obama ve eski First Lady Michelle Obama törene katılan isimler arasında yer aldı. Törene eski Başkan Yardımcısı Mike Pence ile birlikte Cumhuriyetçi Parti’den Senato Başkanı Mitch McConnell ve son haftalara kadar Trump’la birlikte seçim sonuçlarını kabul etmeyen Senatör Ted Cruz’un da katıldı.

Editör: Haber Merkezi