UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Milan, sahasında Inter'i konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Inter 8. dakikada milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun sol taraftan kullandığı kornerde Edin Dzeko'nun golüyle 1-0 öne geçti. 11. dakikada Dimarco'nun pasında topla buluşan Mkhitaryan, kaleci Maihnan ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. Mücadelenin kalan dakikalarında iki takımın atakları da sonuçsuz kalınca Simone Inzaghi’nin öğrencileri maçtan 2-0 galip ayrılarak tur için büyük avantaj elde etti.

Öte yandan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, ilk 11’de başladığı mücadelede 1 asist katkısı sağlarken, mücadelenin 78. dakikasında yerini İtalyan futbolcu Roberto Gagliardini’ye bıraktı.

18 SENE SONRA 

İtalyan temsilcileri Inter ve Milan, Devler Ligi’nde en son 04-05 sezonunun çeyrek finalinde karşılaştı ve Milan evinde 2-0, deplasmanda 3-0 galip geldi. 18 yıl aradan sonra bu sene yarı final mücadelesinde eşleşen eki ekip arasında gülen taraf ise bu kez Inter oldu ve İstanbul biletini almaya çok yaklaştı.

Editör: Bilal Kayaaltı