İşçilerin merakla beklediği asgari ücret belli oluyor. Komisyon son sözü söyleyecek, alt ve üst limit belli oldu. Asgari ücrete yapılacak olan zam emekçilerin yüzünü güldürecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde asgari ücrete zam yapılacağı sözünü vermişti. Erdoğan, yemin törenin ardından yaptığı açıklamada, verdikleri sözü tutacaklarını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek’in gelmesinin ardından düğmeye basıldı. Milyonlarca işçinin gözü kulağı açıklanacak zamma çevrildi.

Temmuz ayının ilk haftasında başlayacak olan asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarında. Peki, asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? Asgari ücret zammı kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildi ve dün yemin törenini gerçekleştirdi. Dün Gece saatlerinde ise merakla beklenen yeni kabine listesi açıklandı. Kabinede en göze çarpan isim ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Sıkı para politikaları ile tanınan Hazine ve Maliye Bakanı'nın asgari ücret zammına yaklaşımı merakla bekleniyor. Asgari ücretle çalışanları ise asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek asgari ücret zammı ne zaman yapılacak gibi soruların yanıtını öğrenmeye çalışıyor. Peki, asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? Asgari ücret zammında alt limit ve üst limit belli oldu. Milyonlarca asgari ücretlinin yüzü bu kararla gülecek.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yemin etti ve hemen ardından da yeni kabine listesini kamuoyuna duyurdu. Kabine listesi vatandaşları oldukça heyecanlandırdı. Şimdi herkesin gözü kulağı asgari ücrete ve diğer maaşlara yapılacak olan zamlarda. Asgari ücret zammı ile ilgili olarak önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında bir görüşme gerçekleşecek ardından da asgari ücret tespit Komisyonu toplanacak. Özellikle yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Kemer sıkma politikası ile ünlü olduğu biliniyor. Asgari ücret zammına yaklaşımı nasıl olacak konusu da muallakta. Ancak bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari ücretle çalışanlara zam sözünü çoktan vermişti. O sebeple asgari ücrete temmuz zammı konusunda bir pürüz olmayacağı düşünülüyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA ALT LİMİT VE ÜST LİMİT BELLİ OLDU

Yeni kabinenin kurulması sonrası maaş zamları bir kez daha gündeme gelirken asgari ücret zammında alt limit ve üst limit konusu da yeniden konuşulmaya başlandı. Asgari ücrete ara zam konusunda değerlendirmeler yapan Uzmanlar yeni asgari ücret tahminlerini açıkladı.

Uzmanlara göre merakla beklenen asgari ücrette alt limit en az 10.000 TL olacak. Asgari ücret zammı için beklenen üst limit ise 13.000 TL olarak belirlendi. Ancak yarın açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon verileri ve Temmuz ayında başlayacak olan asgari ücret tespit Komisyonu toplantılara asgari ücret zammında etkili olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı