Hükümetin kurulmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  istihdamı arttırmak için harekete geçti. İŞKUR’a verilen talimatlar doğrultusunda, büro personeli ve sekreter alınacağı duyuruldu. Toplam sayının 2 bin 650 kişi olacağı duyuruldu. İşte detaylar…

İŞKUR beyaz yakalı çalışmak isteyenler için yeni bir adım attı. Büro personeli ve sekreterler için düğmeye basıldı. KPSS şartının olmayacağı elaman alımlarında koşullar kolay olduğu belirtildi. 

Başvuruların İŞKUR üzerinden alınacağı belirtilen ilanlarda, farklı pozisyonlarda çalışacak personellere ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Kontenjanlar arasında büro işçisi, büro memuru (dış ticaret, genel, idari işler), büro yönetimi elemanı, sekreter, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik sağlık teknikeri, resepsiyon görevlisi gibi pozisyonlar bulunmaktadır.

Başvuru yapacak adayların belirli şartları taşıması gerektiği belirtilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın yanı sıra, İŞKUR’a kayıtlı olmak veya kayıt yaptırmak, büro içindeki işleri eksiksiz bir şekilde yapabilme yeteneği ve yoğun çalışma temposuna uyum sağlayabilme becerisi aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Editör: Bilal Kayaaltı