Son 4 hafta,

Herkesi hayal kırıklığına uğratan, rakipleri karşısında aciz duruma düşen bir Bursaspor izledik.

Böyle giderse bırakın ait olduğumuz lige dönmeyi, küme düşmezsek bizim için ödül olacak diye düşünmeye başlamıştık.

Kaos kapı zilini çalmak üzereydi; haset ve fesatlar Samsunspor maçı da kaybedilsin, “yeni yönetime daha iyi sallarız” fırsatını kolluyorlardı!

Belki de Fatih Tekke’nin son müsabakası olabilirdi.

Ama dün akşam sahaya bambaşka bir Bursaspor çıktı.

Teknik heyet, nerede hata yapıldığının farkına vardı.

Saldıran, mücadele eden, rakipten korkmayan, aynı zamanda hırslarıyla Samsunspor’u hata yapmaya zorlayan, yeşil beyazlı formanın hakkını veren futbolcular izledik.

Şu hususun altını çizmeden olmaz; Vakıfköy’ün çocukları Samsunspor’un umutlanmasına fırsat tanımadılar, anlamlı bir mesaj verdiler…

***

Maça dönecek olursak,

İsmail ayağında daha az top tutarsa bu takımın yıldızı olur. Emirhan Aydoğan, mücadelesi ile hem taraftarla barıştı, hem de alkışlandı. Bruno’nun kalitesi belli, haftalar ilerledikçe arkadaşlarına katkısı daha fazla olacak.

Maçta hayal kırıklığı meydana getiren isim ise Reagy Ofosu. Maalesef ne yaptığı belli değil, Samsunspor savunmasını rahatsız edemedi, performansı kafalarda soru işaret uyandırıyor.

Bu arada Tim Matavz böyle oynamaya devam ederse, bırakın  kadroya, kulübeye  bile giremez!

Bursaspor Luka Capan’ın kendi kalesine attığı gole rağmen oyundan kopmadı, taraftar da takımına sahip çıktı. Bu iki güç, rakibin bütün planlarını altüst etti.

Emirhan’ın penaltısıyla soyunma odasına giden Timsah, 49’uncu dakikada Massimo Bruno’nun enfes gölüyle rakiplerin korkulu rüyası olacağının mesajını verdi.

İkinci yarı kısa süre bocalayan Bursaspor, 10 kişi kalmasına karşın toparlandı, Tekke hocanın doğru hamleleriyle Samsunspor’a adeta gol oldu yağdı.

Samsun galibiyeti takıma, yönetime ve camiaya ilaç gibi geldiğini belirtelim…

Tekke hocanın gençleri ikinci yarı oyuna alması, Vakıfköy’ün önemini bir kez daha ortaya koydu.

Evet, maç sahada kazanılır ama hırs, koşan ve cesurca mücadele etmeden asla…

Unutmadan ekleyelim, ayakta top tutma hastalığı önümüzdeki hafta oynanacak Tuzla maçında artık son bulsun!

Bursaspor, şımarmadan, üzerine koyarak mücadeleden ödün vermezse, İstanbul’dan üç puanla döneceğimizi garanti edebilirim…