Ocak 2018’de Uludağ’ı dört mevsim turizm merkezine dönüştürme sözü vermişti AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu.

Verdiği sözün üzerinden 6 ay geçtikten sonra çivi çaktırmayacaklarını belirttikleri Birinci Bölge’nin en geniş kayak pistinin köşesine, beton bina inşaatına ölü taklidi yapmışlardı.

Aynı Çavuşoğlu, Bursa’dan vekil seçilmesine rağmen şehre katkı koymayı, hemşeri işlerinden vakit ayıramadığı için akıl edemedi.

Şimdi, Kadıyayla’da yalnız başına kalsa, Sarıalan’ı bulmakta zorlanan Hakan Çavuşoğlu ve diğer vekiller, Uludağ Alan Başkanlığı için Bursa’daki duyarlı insanların, muhalefetin itirazına rağmen, TBMM’ye yasa teklifi verdiler.

***

Dün, Uludağ’ı talan edilmesine göz yummayacağını söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun ve teşkilatının önü Uludağ yolu çatrağında kesildi.

Kimin emriyle, Valiliğin.

Valiliğe açıklama yasağı getir diyenler kim, onlar da belli. Sonuçta, tek başına bir iktidar söz konusu. Seçildikleri kent için söz geçiremeyenler, söz söylemek isteyenlerin önünü Ankara’ya şikayet edip kestirdiler!

Dolayısıyla, 

Bursa’da Uludağ Alan Başkanlığı’nın zirveyi mahvedeceğinin bilincinde olan çevreciler, meslek odalarının ısrarlı tepkileri birilerini rahatsız etti. Kamuoyunun daha fazla bilgilenmemesi için de, eski Türkiye’den kalma uygulama olan barikat akıllarına geldi.

Jandarma, tam teçhizat dağ yolunu kesmiş, “Yukarı çıkamazsınız. Emir böyle” dedi.

Tıpkı 28 Şubat gibi. Gurur duyulacak, alkışlanacak hareketler değil bu yapılanlar.

Sinir harbi, “yaptırmayız, geçemezsiniz, gidemezsiniz.”

İYİ Partililerin amacı belli, ağaç kesmek gibi bir dertleri yok, birinci ve ikinci bölgeye kaçak otel yapmak için malzeme de götürmüyorlar.

Ya ne yapmak istiyorlardı?

Basın açıklamasıyla, “Alan Başkanlığı’na hayır, talana hayır” diyeceklerdi ama olmadı.

Yine de açıklamalarını barikatın altında, “ yasak zincirlerini kıracağız” dercesine yaptılar.

Türkoğlu sözünde durur, “Bilinsin ki bizler de arsız zihinlerini, rant ve talan hırsıyla zincirleyip kilitleyen doymak bilmezlere geçit vermeyeceğiz” derken, parti olarak bu işin peşini bırakmazlarsa, üç dönem kuralına takılan, bu kente zerre kadar faydası olmayan Hakan Çavuşoğlu’nun hesabını bozar.

Tek isteğim, arzum, Bursa’nın göz bebeği Uludağ’ın nefessiz bırakılmaması.

Talandan kurtulması…

Selçuk Türkoğlu ve arkadaşları, ellerine doladıkları zincirlerin izleriyle, yarasıyla yaşamalılar. İşin ciddiyetini unutmamalılar.

Daha önce olduğu gibi, 600 yıllık Tayakadın Camii’nin önüne yapılan Ticaret Borsa Binası’na önce karşı çıkıp, sonra açılışına katılarak, hayal kırıklığı meydana getirmemeliler.

Çünkü başka Uludağ, “Keşiş Dağı”,

Başka Bursa yok.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, Bursa’yı 2018’den beri temsil eden AK Partili vekillerin birçoğu, maalesef hayal kırıklıklarıyla anılacaklar.