İYİ Parti İl Teşkilatı’nın, Yenişehir İlçe Başkanlığı ile birlikte organize ettiği eylem ve etkinliklerin ilki, temeli bir türlü atılamayan Otomotiv Test Merkezi’nin yapılacağı açıklanan arazide gerçekleştirildi.

Sembolik olarak yapılan pistte uzaktan kumandalı araçları yarıştıran ve bir kurdela kesme töreniyle sözde test merkezinin açılışını ironik bir eylemle yapan Selçuk Türkoğlu, Yenişehir’e verilen sözün tutulmamış olmasını sert sözlerle protesto etti.

Partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinlikte yetkililere seslenen Türkoğlu, Otomotiv Test Merkezi sözünün denen tutulmadığını sordu.

Türkoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Dilinizin altında sakladığınız bir bakla mı var?

Yoksa burnumuza gelen pis kokular gerçek mi?

Bu projeyi, rant hesapları yaptığınız muvazaalı bir bölgeye mi kaydırmaya çalışıyorsunuz? Yenişehir’i, sizin o çok iyi yaptığınızı bildiğimiz bölgecilik anlayışınıza kurban etmeyeceğiz.

Devlet sözünün vatandaşın gözünde bir onuru, haysiyeti vardır.

Bursa’ya ve Yenişehir’e devlet adına verdiğiniz bu sözü bir an önce tutun.

İnsanımızın güvenini yeterince sarsıntınız, daha fazla da zedelemeye kalkmayın” dedi.

PLANLAMASINI TAA 2014’DE YAPILMIŞTINIZ!

Bu konuyla ilgili çeteleyi tek tek tutmuştuk. Otomotiv Test Merkezi’nin planlamasını 2014 yılında yaparak 7040 sayılı resmî gazetede yayınlamış, kamulaştırmasını da 2015 yılında tamamlamıştınız. Aynı yılın sonunda da temelinin atılacağını açıklamıştınız.

Yenişehir’in Çardak Mahallesi yakınlarında kurmayı planladığınız Otomotiv Test Merkezi için 2 Aralık 2017'de de Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Savunma Sanayi Destekleme Fonu İşbirliği arasında protokol imzalanmıştı.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nin katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, bu haberi kamuoyuna, ‘Bursa ve Yenişehir’e Büyük Müjde’ olarak açıklamıştınız.

Yerli otomobil fabrikasının Gemlik'e inşa edilmeye başlandığı anda Yenişehir için daha büyük önem arzeden Otomotiv Test Merkezi’nde, tam 13 pist ve 7 de laboratuvar bulunması planlanıyordu.

Hatırlıyoruz, Oto Test Merkezi'ndeki projeye TSE ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın yanı sıra TÜBİTAK da dahil olmuştu.

Gemlik başta olmak üzere Türkiye’de ve talep olması halinde yurt dışında üretilen otomobillerle, savunma sanayi için üretilen araçların testlerinin de Yenişehir’de yapılması planlanıyordu.

Merkezin o dönemde Türkiye'de ilk, dünyada ise 7'nci Oto Test Merkezi olacağına da vurgu yapmıştınız.

Oto Test Merkezi’nin adının daha sonra Kara Araçları Test Merkezi olarak değiştirildiğini de biliyoruz.

Yer seçimi ve kuruluş çalışmaları için alternatif konumlar üzerinde çalışmalar yapılırken, birçok şehir ve yerleşim yerleri, büyüklük, konum, otomotiv üretim merkezlerine yakınlık gibi kriterler değerlendirilmiş en son da Yenişehir'de yapılması kararlaştırılmıştı.

Son olarak da, Yenişehir sınırları içindeki 4300 dönümlük alanda arazi bütünleştirme, istimlak ve diğer sorunlar giderilerek, araziyi bu yatırıma hazır hale getirilmiştiniz.

Peki şimdi ne oldu da tam 6 yıldır sessizliğe büründünüz ve ağzınızı adeta bıçak açmıyor.

Bursa ve Yenişehir’e verdiğiniz sözün akıbeti ne oldu?

Bursalılar ve Yenişehirliler adına ne yapmak istediğinizin takipçisi olacağız ve bölgemize verdiğiniz oto test merkezi yatırım sözünüzü yerine getirmeniz için hemşehrilerimizle birlikte her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz.”

YENİ CEZAEVİ CİNAYETTİR!

Test Merkezi protestosundan sonra, Yenişehirliler ile birlikte cezaevinin yapılmak istendiği tarım alanında incelemelerde bulunarak halkın haklı isyanına tercüman olan Selçuk Türkoğlu, “Güzelim Yenişehir ovasının talan edilmesine neden olacak cezaevini burada yapma sevdanızdan vazgeçin. Çünkü bu bir ovayı katletme cinayetidir” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı Yöneticilerinin yanı sıra, İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, partililer ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı buradaki protesto eyleminde konuşan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu şunları söyledi:

KOSKOCA BURSA’DA KIRAÇ BİR BÖLGE BULAMADINIZ MI?

“Bursa ve çevresine hizmet vereceği belirtilen 15 bin kapasiteli yeni cezaevinin, Kestel Soğuksu Mahallesi’ndeki meraya yapılması nasıl yanlışsa, Yenişehir’deki tarım alanına kaydırılması da tam bir cinayettir.

Orası hayvancılıkla geçinen yöre insanımızın yararlandığı yemyeşil mera alanıydı. Görüyoruz ki, oradan vazgeçip, bu kez de Yenişehir’in güzelim ovasının tam ortasını seçmişler. Allah aşkına koskoca Bursa’da, tarım alanının dışında cezaevi yapılabilecek kıraç bir alan yok mu? Bu nasıl bir yanlış işte ısrar etmektir. Bizler konuyu İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığımız ile birlikte sonuna kadar takip edeceğiz.

Bakın bu iş için seçilen yer, Yenişehir merkezine 4 km,

yeni yapılacak üniversite yerleskesine 2 km, havaalanına da sadece 1 km uzaklıkta ve tam tamına 455 bin metrekarelik tarımsal alanı kapsıyor.

Yenişehir ovasının tam ortasındaki Karaköy’de, şu an hayvancılıkla iştigal olan vatandaşların mera olarak kullandığı birinci sınıf tarım arazisi olan çok değerli bir yerin cezaevi yeri olarak seçilmesi kesinlikle kabul edilemez.

Bir yıl içinde bitirilmesi amaçlanan yeni cezaevini, mutlaka bir tarım alanı üzerinde inşa etmenin mantığını birisi çıksın açıklasın da bizi de ikna etsin görelim. Bundan sonra sıranın, bu yerin hemen yanındaki bin dönümlük meraya da geleceği konuşuluyor.

Bildiğiniz gibi Bursa ve bölgesine hizmet verecek yüksek güvenlikli, 15 bin kişi kapasiteli cezaevinin daha önce Kestel ilçesinin Soğuksu Mahallesi’nde yapılacağı açıklanmıştı. İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı olarak gittik bizzat yerinde incelemelerde bulunarak bölge halkının isyanına yakından tanık olduk ve bizler de parti olarak tepkimizi dile getirdik.

Nitekim duyduk ki bu tepkiler nedeniyle Soğuksu’dan vazgeçip, projeyi Yenişehir’e ama bu kez de, ovanın orta yerinde çok daha verimli bir tarımsal alana kaydırmışlar.

Doğal olarak şimdi de Yenişehirliler isyanda. Haberi duyar duymaz ayağa kalkan Yenişehir halkının İYİ Parti olarak sonuna kadar yanındayız.

Bursa Balat’taki cezaevi arazisini, bir an önce ticari alana çevirmek için çırpınan iktidarın rant sevdasına, Yenişehir’i asla kurban etmeyeceğiz.

İYİ Parti Yenişehir Teşkilatımızla birlikte konuyu bire bir takip ederek, yanlışın önüne geçmekte kararlıyız.”

Editör: Haber Merkezi