Uyuşturucu kullanımın 10’lu yaşlara kadar düştüğüne dikkat çeken Toktaş, önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu isim vermeden eleştirdi, zehir ticaretindeki trafiğe işaret ederek,  “Türkiye maalesef, uyuşturucu ticareti konusunda konum itibarıyla önemli bir geçiş güzergâhındadır. Sınırlarımızın kevgire dönmesi münasebetiyle sorun çok daha büyük boyutlara varmıştır” şeklinde konuştu.

“NE AMAÇLA GELDİKLERİ BELLİ DEĞİL”

Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Değerli milletvekilleri, uyuşturucu belası ülkemizin terör ve ekonomiyle birlikte en önemli sorunlarındandır. Ülkemiz, maalesef, uyuşturucu ticareti konusunda konum itibarıyla önemli bir geçiş güzergâhındadır. Bu geçiş güzergâhı, ülkemize, sınırlarımızın kevgire dönmesi münasebetiyle, maalesef, özellikle Afganistan'dan ülkemize ne amaçla geldiği belli olmayan kaçakların, her birinin cebinde sadece biner adet taşıdığı ve bu taşıdığı haplarla tanesini 3 dolara, 5 dolara İstanbul'da paraya çevirebildiği ve bununla da birkaç ay idare edebildiğini düşünürsek, bu sınırlarımızın güvenliğinin ne denli önemli olduğunu da bir kez daha anlamış oluruz.

“MAALESEF 10’LU YAŞLARA DÜŞTÜ”

Değerli arkadaşlar, ülkemizde, maalesef, uyuşturucu kullanımı 10'lu yaşlara kadar düşmüştür. Bir çoğumuz tanır, bir çoğumuzun etrafında vardır, benim de var; öyle insanlarımız var ki ‘Allah'ım; kızımı, oğlumu yanına al; yeter ki bu beladan, bu müptela hâlinden bizleri kurtar.’ diyen insanlarımızı, maalesef, çok sıkça, hep beraber, etrafımızda duyuyoruz.

“AK PARTİ DE MUZDARİP”

Ünlü meydan boş kaldı Ünlü meydan boş kaldı

Değerli arkadaşlar, uyuşturucu ile siyasetçinin adı yan yana anılmamalıdır. ‘Uyuşturucu’ denince ‘kokain’ denince bu ülkede -bugünün İçişleri Bakanını çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz ama- maalesef eski İçişleri Bakanı anılmaktadır. Maalesef bu ülkede bir Başbakanın oğlu Venezüella'ya, buradan 10 bin kilometre uzağa -Venezüella'da pandemide kişi başı 196 vaka görüldüğü dönemde bile- ‘Maske götürdüm.’ diyerek ancak izah edebildiği bir durumla bu millet karşı karşıya olmamalı ve bu önemli isimler uyuşturucuyla, kokainle yan yana anılmamalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak, bütün siyasetçiler olarak bundan muzdarip olduğumuza ve -inanıyorum ki- AK Parti'nin de bundan muzdarip olduğuna inanıyoruz.

“TOPYEKÜN MÜCADELE YAPILMALI”

Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye gençleri ve büyük Türk milleti; uyuşturucuya karşı topyekûn bir mücadeleyi mutlaka hep beraber yapmalıyız. Bunun siyaseti yoktur, bunun iktidarı yoktur, bunun muhalefeti yoktur; ne yapılması gerekiyorsa bütün gücümüzle muhalefet olarak desteklemeye hazır olduğumuzu belirtiyor, her birinize saygı sunuyorum.”

İYİ PARTİ BURSA'DA İSTİFALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan,  İYİ Parti Bursa’da iç çekişme ve temayül yoklamalarındaki kafalarda soru işareti bırakan ilişkilerden dolayı, kurucu yöneticiler ve üyelerin istifaları devam ediyor.

Editör: Bilal Kayaaltı