'İznik Hristiyan dünyasının hac merkezi olabilir'

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURTRO) Başkanı Tansu Erçevik, 'İznik, doğru bir tanıtım stratejisiyle Hristiyan dünyası için bir hac merkezi olabilir. Sahip olunmayan ve iyi tanıtılamayan hiçbir değer, değer ifade etmez” dedi.

BURSA 11.04.2025 18:11:00 0

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURTRO) Başkanı Tansu Erçevik, kent turizminin sürdürülebilirliği için yeni bir vizyon gerektiğini vurguladı.  Özellikle İznik’in Hristiyan dünyası açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, kent yöneticilerine önemli çağrılarda bulundu.  

 Bursa’nın turizm potansiyelinin önemine dikkat çeken Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Oda Başkanı Tansu Erçevik, basın mensuplarına faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.  Kentin yavaş yavaş  Osmanlı tarihine doyduğunu ve bu nedenle turizm tanıtım rotasının İznik’e çevrilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yeni bir hikâye yazmalıyız ve bu hikâyenin merkezinde İznik olmalı” dedi.

Erçevik, oda bünyesinde; 142 İngilizce, 11 Almanca, 31 Arapça,  10 Fransızca, 8 İspanyolca, 6 Bulgarca, 5 İtalyanca, 5 Farsça, 2 Çince, 1 Korece, 1 Makedonca, 1 Portekizce, 1 Romence, 1 Rusça ve 1 Endonezcacı rehber bulunduğunu ifade eden Erçevik, Bursa Turizm Tanıtım Politikası’nın acilen değiştirilmesi, tümdengelim şeklindeki tanıtımın derhal terketilmesi ve tümevarım şeklinde bir politika ile Bursa’nın tanıtılması gerektiğine inandıklarını anımsattı. 

İYİ TANITIM ŞART

Bursa’nın en büyük turizm sorununun çoklu tanıtım olduğunu kaydeden Erçevik, “Bursa, yüzünü İznik’e çevirmeli. Tanıtım bütçesinin ve gücünün büyük kısmını İznik üzerine ayrılması gerektiğini kalan kısmın ise merkez ve diğer ilçelere harcanması gerektiğini düşünüyoruz.  İznik, doğru bir tanıtım stratejisiyle Hristiyan dünyası için bir hac merkezi olabilir. Sahip olunmayan ve iyi tanıtılamayan hiçbir değer, değer ifade etmez” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Cani anneye indirimsiz müebbet

Yuh artık! Gasilhanede ne buldularsa çaldılar

Yunanistan hayali Çanakkale'de son buldu

Fatma Nur öğretmen için gözyaşları sel oldu

İsrail sazanı balıkçıların yüzünü güldürdü

'Ramazan'ın birlik beraberlik ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz'

Belediyesporlu Mine Türker'den Dünya Kupası'nda iki madalya

BTSO Başkanı Burkay'dan dikkat çeken uyarı

Vatandaş uygun fiyatlı BESAŞ'ın Ramazan pidesine ilgi gösteriyor

Başkan Bozbey Atatepe'yi gezdi, hizmete açılıyor

Dayanışma sofrasında oruç açtılar

Bursa'nın O ilçesinde su kesintisi

Minibüs şoförü aracın camını kırdı! Ceza yağdı

İkinci el araç piyasası etkilenecek! Sıfır otomobiller gemilerden indi

Hürmüz Boğazı kapatıldı! Petrol 200 dolar olacak

Bolu Belediye Başkanı tutuklandı

Savaşın faturası Türkiye'ye yansıdı! Akaryakıta büyük zam

Selimiye'nin minareleri kayboldu!

319 metre uzunluğundaki köprüde iftar yaptılar

ABD caddelerinde Tofaş marka aracıyla geziyor

Yolda durduğu motosikletliye saldıran kadın sürücüye ceza yağdı

Emekli bayram ikramiyesi rafa kalktı! Büyük hayal kırıklığı

Bursa'da kaçak göçmen operasyonu

'Balkan coğrafyası bizim parçamız'

Girdi maliyetleri düşürülemeyince pazar fiyatları cep yakıyor

Herkes gülümsediğinde bir başkadır Ramazan

Kadın sürücü pes dedirtti! Aracından inip saldırdı

Yaralı kedi sağlığına kavuştu!

Uludağ'ı talan etmeyin

Tanju Özcan adliyeye sevk edildi

Yükleniyor