İznik'e Papa Leo gelmeden akın ediyorlar
Türkiye ziyareti kapsamında Bursa’nın İznik İlçesi’ne de gelecek olan Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, su altından çıkarılan 2000 bin yıllık Bazilika’yı da yakından inceleyecek.
Bursa’nın İznik İlçesi’nde 11 yıl önce göl kıyısının 20 metre açığında, 1,5-2 metre derinlikte bulunan bazilikayı Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo'nun Birinci Konsil'in 1700. yılında, 28-30 Kasım tarihleri arasında ziyaret etmesi bekleniyor. Önceki gün ziyarete açılan İznik bazilikası adeta ziyaretçi yağmuruna tutulurken Bazilika'dan çıkarılan eserler ise ilk kez sergilenmeye başlandı. Bunlardan birisi ise Aurelia Theodote Diogenes'in Mezar Steli oldu. MS. 3. yüzyılda öldürülen bir anne ve kızının mezarını işaret eden stel üzerinde, 'Bilgelikleriyle tanınan ailesiyle birlikte İznik'te yaşayan Aurelia Theodote Diogenes, hayatını satın alan tatlı kızım Aurelia Polychronia ile birlikte hayatını yaradana adadı. Eğer kimse bu mezarı kirletirse, yargı gününde yaradana hesap verecekler. Elveda, Yoldan Geçenler' diye bedduada bulunulması dikkatlerden kaçmadı.

VAN’DAN GELDİLER
Kazı başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin'in büyük emek verdiği Bazilika'da kazı çalışmalarının devam edeceği öğrenildi. İznik'te keşfedilen bazilikanın halka açılmasının ardından bazilikaya ziyaretçi sayısı günden günde fazlalaşıyor. Bazı ziyaretçiler ise İzmir'den ve Van'dan Bazilika'yı görmek için geldiklerini ifade etti.

Konu ile ilgili konuşan ve Van'dan geldiğini ifade eden Mustafa Yıldırım, 'Şimdi burada geçmişin ayak izlerini takip ediyoruz, bizde haberlerden gördük. Papa da buraya gelecekmiş ve 1700. yıl konsili gerçekleşmiş burada. İznik Gölü ile ve tarihi ile gerçekten eşsizmiş' ifadelerini kullandı.
Bahis kumarında yeni gelişme! 65 kişi tutuklandı
Çiftçi isyan etti, satamadığı ürünü traktörle sürdü
Dolandırıcılık şebekesine operasyon
Sosyetenin kalbi yerle bir edildi
İlber Ortaylı'dan acı haber
Erkan Aydın: Mazeret değil, çözüm üretiyoruz
Kadının telefonun gasp eden suç makinasına Bursa'da operasyon
Kavurma yapılan atın sahibi isyan etti
Tırın yükü kaydı, tehlikeli anlar kamerada
Bursa'da 200 koyun alevlerin içinde kaldı
Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde sular kesilecek!
Driftçi maganda cezadan kaçamadı
Cumhuriyet’in sağlık alanındaki başarıları sergiyle anlatıldı
Başkan Erkan Aydın, vatandaşlarla iftar coşkusu yaşadı
Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten TFF büyük tepki
Dikkat: Bursa'nın o ilçesinde su kesintisi
Gemlik'te Ramazan coşkusu, hep birlikte oruç açtılar
Türkiye’nin en büyük karting pistİ Bursa'da hizmete giriyor
Çocuklar Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanıdı
Mustafa Bozbey, Sancak'tan mesaj verdi: Ortak geçmişi hatırlıyoruz
Flyadeal havayolundan Bursa çıkarması
Egzoz patlatan magandaya ceza yağdı
Alkollü hemşire yaşlı kadına çarpıp öldürdü!
Yarış atını kestiler, belediyenin aşevinde kavurma yapıp yedirdiler
Evlerini yıkan CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a tepki gösterdiler
Gemlik'te üç harfli marketlere baskın! Vatandaşı mağdur ediyorlar
BTSO Başkanı Burkay: Kurumlara bilgi ve dayanışma ruhu hayat verir
Bencil sürücüler dronla tespit edildi
Trabzonspor takım otobüsü taşlanmıştı, 3 polisle ilgili flaş gelişme
Özgür Özel'den Bülent Arınç'a: Bizi hiç yalnız bırakmadı
Yükleniyor
