Malesef ülkemiz son bir haftadır hak etmeği bir şekilde gündeme geliyor. Mide bulandıran bir iki haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

  1. bir tekel bayi sahibinin, bir köpeğe uzun süre işkence ve tecavüz ettiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan sapık, 600 TL idari para cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakıldı. V.U adlı şahıs Ankara'da kendisine emanet edilen bir köpeğe tecavüz ederek öldürdü.

Buna benzer olayların örneği çok. Başta hayvanlara yapılan iğrençliğe dikkati çektim. Bir toplumda ufak kız, erkek çocuğu ve hayvanlara karşı bu tür ahlaksızlıklar yaşanırken insanların giyimi üzerinden her şeyi mübah gören sapkın fikirliler de var.

***

Geçtiğimiz gün Türkiye, eski erkek arkadaşı Metin Cemal Avcı (32) tarafından vahşice öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin cinayeti ile sarsıldı. Aslında bu tür kadın cinayetlerine, erkek şiddetine maruz kalan kadınların başına gelen ilk olay değil. Asıl, olaydan ziyade olayın ardından annelerinin hatırını bile hiçe sayarak vahşice öldürülen Pınar Gültekin’ine karşı insafsız ve alçakça yapılan yorumlar.

Bu yorumları pek çoğumuz görmüşüz. Bir kadın giyimi ve kuşamı üzerinden insafsızca eleştirilmemeli hele bu kadın ölmüşse. Bazı kendini bilmezler olayın vahşi tarafını görmeden öldürülen kadının nasıl evli bir erkekle beraber olduğunu eleştiriyor.

***

Evli erkeğin eşini aldatmasını ve çocuklarına olan sadakatsizliği konuşmuyor. Nedir bu kadınların dizden çektiği. Kadın öyle giyinirse olacağı buydu gibi insafsız ve ahlaksız ifadeler tamamen kişinin kültürünü ortaya çıkartıyor. Avrupa’da olsa bu tür sapık fikirliler acaba nasıl yaşarlardı. Annesine saygısı olmayan birinin kadına saygılı olması beklenmez.

Mecliste kadına şiddeti önlemek için soru önergesi veren vekil bakıyorsunuz birkaç gün sonra eşine şiddet uyguladı diye uzaklaştırma cezası alıyor. Bu ülkede en çok dokunulmazlığı kadın, çocuk ve hayvanlar hak ediyor. Bu kesim bu barbar kesimden çok çekti. Çok mu zor bu tür alçak olaylara en ağır yaptırımı meclisten geçirmek. Maaşlarına zam söz konusu olunca gece saat 3’lere kadar çalışan vekiller neden sesiz.

***

Doğru ya şiddete karşı mecliste önerge veren eşine şiddet uyguluyor. Bir bakıyoruz başka milletvekili tacizle gündeme geliyor. Böyle bir meclisten kadın hakları ile ilgili iyileştirme düzenleme beklemek ne kadar doğru onun da kararını yüce milletimiz zamanı geldiğinde sandıkta cevabını verecek. Bazı iktidar yalakaları katledilen Pınar Gültekin’e ağız dolusu hakaret edenler sayın Cumhurbaşkanı’nın paylaştığı bu mesajından “Bu canilerin ve işledikleri bu rezil cinayetlerin bizim medeniyetimizde de anlayışımızda da yaşantımızda da tek bir kum tanesi kadar yeri ve bahanesi yoktur, olamaz. Hep birlikte bu şiddete karşı duracak, bunları millet olarak yeneceğiz” haberleri yok herhalde.