Herkesin bir günü var; doğum ve ölüm günü gibi.

Bir de gayret gösterildiğinde, yanınızdakiler sizi uyardığında ölümsüzleşen merhamet var. Bu öyle büyük bir organizasyon ki, herkesi kucaklıyor, kuşatıyor.

Mesela,

Karacabey’de 12 senedir engelli torununa tek başına bakan bir dede, adı Mustafa Yamalı.

Doğuştan hidrosefali rahatsızlığı olan, yani beynin iç kısmında ve çevresinde su toplanması probleminin oluşturduğu hastalıkla yaşamayı öğrenen, anne ve babası yıllar önce ayrılınca öksüz kalan Batuhan Kılıç’a hizmet ediyor, yol arkadaşlığı yapıyor.

Batuhan’ın ihtiyaçlarını karşılayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; gülen yüze, merhamete, muhabbete ihtiyacı olan dede Mustafa Yamalı’ya dün sürpriz yaparak, babalar gününde ziyaret etmiş.

Öyle davulla, zurnayla değil, hepimizin bildiği çat kapı.

Dede ve torununun böyle buluşmalara ihtiyacı var. Süslü püslü cümleler kurmaya da gerek yok.

Zaten Ali Özkan, yapmacık biri olmadığı için riya yapmayı beceremez. Kurulan gönül köprüsü sayesinde Mustafa Yamalı’nın fakirhanesinin kapısında ömre bedel enstantaneler oluşmuş.

Mustafa amca, hiç beklemediği, belki de aklından geçirmediği ‘Babalar Günü’ münasebetiyle hanesi şenleniverdi.  Bunun sebebi torunu Batuhan’a keşkesiz, sebepsiz, fakatsız ‘babalık’ yapması.

Yani ne verirsen, onu alıyorsun. Hiç ummadığın anda karşına iyilik adamlarının, adımları çıkıveriyor.

O yüzden kalbe yapılan merhamet aşısını ithal etmeye, imal etmeye gerek yok, bedenimizde geziyor; hem de bedava.

İki dakika tefekkür edelim, Allah aşkına.

Ahir ömrümüzde daha kaç bayram göreceğiz?

Ramazan geçti gitti, Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı,  kimimiz ulaşacak, kimimiz kara toprağın bağrına yatırılacak!

Kim bilir kaç yaz veya baharda açan çiçeklere şahit olacağız?

Ali Özkan; Karacabey’e yaptığı hizmetler kadar, şehrinin sokaklarındaki hanelerin yüzünü güldüren maddi ve manevi hamlelerini, kalplerden kim söküp atabilir?

Dolayısıyla, görünmez heykeller inşa etmek için merhamet adımlarını sıklaştırmakta fayda var.

Kopmayan ip bugüne kadar icat edilmedi ama bitmeyen sevgi bizimle geziyor. Mazlumu, düşkünü görüp gözeten Ali Özkan, aşırı hırs yapanlara da örnek oluyor.