Bölge sanayicilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşmasına hafta sonunda gerçekleşen hain saldırıda şehit olan 12 askerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, “Bölgemizde 177 fabrika bulunuyor. Doluluk oranlarımız oldukça iyi, satılık yer yok. Her gün yatırım yapmak üzere yer soruyorlar. Cazip bir OSB olduk” dedi.

1997 yılında Kayapa bölgesinde sanayi yapılaşmasının başlamasından bu yana çevreci bir sanayi olmaya özen gösterdiklerini ve bunun mücadelesini verdiklerini söyleyen Yalçın Toy, “2014 yılında bölgemiz OSB statüsüne kavuştuktan sonra hedeflerimizi belirledik. Günümüzde Organize Sanayi Bölgesi kompleksine kavuşmuş durumdayız, etrafımız konutlarla bir çember altına alınmış durumda” şeklinde konuştu.

HIRSIZLIK ARTIŞINA DİKKAT ÇEKTİ

 Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Mayıs ayındaki Genel Kurul toplantımızda belirttiğimiz gibi bu dönemde önceliğimizi yollarımızın iyileştirilmesine verdik ve asfaltlama çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Atıksu terfi istasyonlarımızın yapımı bitti. 2024’ten itibaren bütün atık suyumuzu Hasanağa üzerinden deşarj edeceğiz, oradaki arıtma tesisinden faydalanacağız. Artık hırsızlıklardan dolayı  İl Emniyet müdürümüzle bir görüşme gerçekleştirdik ve bölgemize bir karakol yapımı konusunda prensipte anlaştık. 2023 yılında bölgemizdeki fabrikaların yöneticilerine ve çalışanlarına yönelik birçok eğitimler düzenledik ve bu çalışmalarımız 2024 yılında da devam edecek. Ayrıca Bölgemizde otomotiv ur-ge projesi başlattık ve bu çalışmalarımız da çok verimli geçiyor.”

 “SANAYİCİLERİMİZ İMKANLARDAN FAYDALANACAK”

2024 yılında Yeşil OSB çalışmasına da ağırlık vereceklerini ifade eden Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, “Ülkemizin, uluslararası ticaret düzeninde son yıllarda ivme kazanan iklim değişikliği ile mücadele politikalarına adaptasyonunu sağlamayı hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliğimizi güçlendirecek bir yol haritası niteliğinde olan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”nın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021/15 sayılı genelgesi olarak 16 Temmuz 2021 tarihinde yayınlanmasının ardından organize sanayi bölgelerinde de büyük bir dönüşüm hazırlığı başladı. Biz de hem bölgemiz, hem de bölge sanayicilerimizin bu imkanlardan faydalanması için Yönetim Kurulu olarak inisiyatif kullanarak bir proje başlatma kararı aldık” dedi.

Toplantıda daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Salihoğlu, Yeşil OSB projesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: Bilal Kayaaltı