Pandemi öncesi verilere bakıldığında şehre yılda bir milyonu aşkın yerli ve yabancı turist geliyor. Binlerce kişi ise şehri ziyaret öncesi internete girip Bursa hakkında bilgi derliyor. Yeterli tanıtın yapılmadığı tartışmaları sürürken turizmde ön ayak olması gereken kurumlar da konuya yabancı kaldı. Şehrin en büyük ilçelerinden osmangazi’de ise tam anlamıyla tanıtım skandalı yaşanıyor.

' RESMİ SİTELERİNİ GÜNCELLEMEKTEN ACİZLER'

Osmangazi Kaykamlığı’nın resmi internet sitesinde ilçe tanıtımında bulunan bölümde ‘Kaymakam’ olarak Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı’nın isminin yer alması dikkat çekti. www.osmangazi.gov.tr adresinde Kaymakam olarak Zafer Orhan görülürken ilçenin tanıtımının yapıldığı bölümde Kaymakam olarak Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı’nın isminin yer alması tanıtıma verilen önemi de gözler önüne serdi.

Konuyu farkeden vatandaşlar da olayı ‘skandal’ olarak değerlendirdi. Şehrin tanıtımıyla görevli olanların bile bu görevlerini kulak ardı ettiklerini belirten vatandaşlar, “Şehrin valisi gece gündüz demeden kent için mesai harcarken kaymakamlar, resmi internet sitelerini bile güncellemeden aciz duruma düşmüşler. Liyakat yok, aidiyet yok, bir birlerini uyaran ciddiyete sahip devlet memurlarını mumla arıyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi