CHP Lideri  Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün yüzde 58,94 olarak açıkladığı yıllık enflasyona ilişkin, “TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabına şu notları yazdı:  

 “Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı.

TÜİK bu ‘hesaplama’ değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu.

Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır."

KFA Fuarcılık İDEF'i organize edecek KFA Fuarcılık İDEF'i organize edecek

Hatırlanacağı gibi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyondaki düşüşün 2024'ün ikinci yarsından gerçekleşeceğini söylemişti. 

Editör: Bilal Kayaaltı