Geçen gün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında şu sözü söyledi, ‘Belediye başkanlarının da bir nevi kent doktorlarıdır.’

Sormak istiyorum Aktaş’a.

İlk önce kendinizi böyle bir ünvan ile yan yana getirmenizi bir Bursalı olarak yakıştıramadım. Eğer kent doktoru olduğunu iddia ediyorsan kusura bakma başkan, bu şehre yanlış teşhis koyduğun için herkesi hasta yaptın!

Neden mi?

Betonlaşmış bir şehir, bitmeyen trafik çilesi ki siz başkanlık seçimlerinde en önemli vaadiniz Bursa’nın trafiği idi ortadan kaldıramadınız, sorunu çözemediniz.

Bir örnek vereyim Nilüfer’de AVM’ler bölgesinde yeni açılan trafik şube müdürlüğü alanı sadece bir kilometre. Bu mesafeyi kaç dakikada geçebilirsiniz, hiç düşündünüz mü?

Veya buraya gelerek gözlemleme zahmetinde bulundunuz mu?

Bir tahmin edelim, ya da bırakın etmeyi bizzat kendiniz yaşayın. İddia ediyorum, Cuma, cumartesi, pazar günleri minimum 35 dakika buradaki trafikte çile çekiyor insanlar.

Bahsi geçen yolda 35 dakika bekleyen birisinin ruh sağlığı nasıl olur başkanım?

Size soruyorum, onum için dedim kent doktoru iseniz hastanız çok olur.

Tekrar soruyorum Alinur Aktaş, kent doktoruysanız yıllardır bitmeyen pisliği, tükenmek bilmez fareleri ile meşhur Tabakhaneler bölgesi için ne yaptınız?

T2 tramvay hattına Bursa’da herkes nefretle bakarken, siz nasıl oluyor da bu hatandan dönmeyi akıl edemediniz?

Siz Bursa’nın doktoru olsaydınız, Bursa için yanıp tutuşurdunuz, Altepe’nin o büyük yanlışına dur der, bu kentte yaşayanların gönlünde o gün sağlam temeller atardınız.

Ne yazık ki, Alinur Aktaş senin ve ekibinin böyle bir derdi, dertlenmesi olmadığı için, Bursa sizin yanlış teşhisiniz yüzünden bitkisel hayata girdi!