Gençlerin ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği Gökdere’deki mitingde, açılan pankartlarda verilen mesajlar dikkat çekti. Kılıçdaroğlu kalabalığa seslenmeden önce Sinan Ateş’in Emirsultan’daki kabrini ziyaret etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve  Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçmenlere mesajlar verdi.

AK PARTİ VE MHP’Lİ KARDEŞLERİNİZİ İKNA EDİN”

Coşkulu kalabalığın sloganlarıyla arasında konuşmasına başlayan  Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu, "Gençler, tweet attığınız zaman anneleriniz, babalarınız başın belaya girer diyorlar. Seçimden sonra istediğiniz gibi tweet atacaksınız. Hiç kimse kapınıza dayanmayacak. Bursa’nın yeşilliği büyük ölçüde kayboldu. Kentin hava kirliliği var. Bütün kentler yaşanabilir olacak. Bütün kentlerde huzur olacak. Sandığa giderken, bir önceki seçimlerde AK Parti ya da MHP’ye oy veren bir kardeşinizi ikna edeceksiniz. Bu ülkeye gerçekten baharlar gelecek.

"BİZİM HESABIMIZI VATAN SEVGİSİ"

Huzur olacak. Beraber yaşayacağız. Neredeyse komşu komşuyu sorgulamaya başladı. İnancı, kimliği ne diye. Herkesin kimliği başımın üstüne, herkesin inancı başımın üstüne. Bursa’dan söyleyin, bütün dünya duysun. Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Bayrak ve vatan bizim iki kırmızı çizgimizdir. Bu ülkenin kuruluşunda atalarımız görev aldı. Bugün otoriter yönetimi ilk kez değiştirme şansını yakalayacağız. Bu şans dünya siyasi tarihine miras bırakacak bir adım olacak. Bunu gerçekleştirecek gençler. 5 milyon 300 bin genç oy kullanıp otoriter yönetimi demokratik yöntemle değiştirecek. Bu mirasın sahibi gençler ve kadınlar olacak. Her ikisini de, kadınlarını ve gençleri göreve davet etmek benim görevim. Hudut namustur. Yani huduttan kimse geçemez. Ama hudutlarımız yol geçen hanına döndü. Elini kolunu sallayan geliyor. Söz en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi uğurlayacağız. AB fonlarıyla onların evlerini yapıp göndereceğiz. Şimdi onların oylarına talip oluyorlar. Vatandaş yapalım da acaba seçimlerde bize oy verirler mi? Bizim hesabımız vatan sevgisidir. Bizim hesabımız vatandır. Kendi ülkemde özgürce yaşamaktır.

“DİYANET KAPATILMAYACAK”

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmayacağını ifade ederek, "Ülkede kendilerinden farklı düşünene küffar deniyorsa, ondan hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. Dinimizi, diyanetimizi asla kullanmaya kalkmasınlar. Diyanet işleri Başkanlığı kapatılacak diye iftira atıyorlar. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınacak. Yolsuzluklara son vereceğiz. Türkiye’nin kaynaklarını 3-5 inşaat müteahhide peşkeş çekenlere durun diyeceğiz. İmar ve faiz baronlarını gönderip kaynakları çiftçiye, esnafa, ticarete ayıracağız. Gideceklerini bildikleri için bizi tehdit ediyorlar. Bahçeli, Bursalı Sinan Ateş’in hesabını ver. Biz bu hesabı mutlaka soracağız. Sayın Bahçeli ne senin öfkenden ne de senin hizmet ettiğin Erdoğan’dan korkarız. Kutuplaşma gidecek, kucaklaşma gelecek" şeklinde konuştu.

Editör: Bilal Kayaaltı