Yaşanan ekonomik krizle birlikte hayat pahalılığı vatandaşı çaresizleştiriyor. Kiracı ve mal sahipleri arasındaki tartışmalar giderek artıyor. 

Ankara'nın Altındağ ilçesi Yalınç Sokak'ta çerçevecilik yapan Cengiz Örsel, iş yeri sahibi Selahattin Erdem'ın 5 bin 200 lira olan kirasını 25 bin liraya çıkarmasına isyan etti. 20 yıldır söz konusu dükkanda kiracı olan Örsel, bu yılın başında 3 bin 200 lira olarak ödediği kirasını yüzde 62'lik zam yaparak 5 bin 200 lira olarak ödemeye başladı. Daha sonra dükkana gelen ihtarname ile iş yeri sahibi Selahattin Erdem'in kendisinden yüzde 500 zam ile 25 bin lira kira bedeli istediğini öğrendi. Bunun üzerine Örsel, dükkanın camına, "kira bedeli 3 bin 200 lira olan bu iş yerinde net 25 bin lira kira istenmektedir" yazılı bir pankart asarak bu duruma tepki gösterdi.

Antalya'da sezonu vatandaşlar açtı Antalya'da sezonu vatandaşlar açtı

“MAHKEMENİN KARARINA RAZIYIM”

Örsel, astığı pankarttan dolayı dükkanın önünde geçenlerin kendisini tebrik ettiğini belirterek, civar esnaftan kimsenin 25 bin lira gibi bir kira ödemediğini savundu. İş yeri sahibi Selahattin Erdem ise 175 metrekarelik zemin kat dükkana 5 bin 200 lira kira verdiği için Örsel'in vicdanının rahat olup olmadığını sorarak duruma tepki gösterdi. Erdem, yıllardır devletin verdiği rayiç bedelin altında kira aldığını ifade ederek, Örsel'in kendisini komşularına rezil ettiğini söyledi. Erdem, söz konusu olayı mahkemeye intikal ettirdiğini söyleyerek, mahkemeden çıkacak karara razı olduğunu kaydetti.

Editör: Bilal Kayaaltı