Türkiye’de  yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte et fiyatlarında zam üstüne zam görülüyor. Üst üste gelen zamlar ile vatandaşın cebi adeta alev aldı. Özellikle et fiyatlarına yansıyan zamlar üzerine Et ve Süt Kurumları (ESK) tarafından açıklama geldi. Et ve kıyma fiyatlarında yapılan indirim sonrasında 150 TL'ye varan indirimler dikkat çekti.

ESK tarafından duyurulan indirim ile birlikte güncel et fiyatlarında detayları rakamlar açıklanmaya başladı. Kıyma fiyatlarının indirimli hali merak edilirken kısa bir süre önce duyuruldu. Ayda bir kez bile et yiyemeyen hanelerin isyanı üzerine ESK harekete geçti.

KARKAS ET FİYATINDA 150 TL'YE VARAN İNDİRİM

ESK tarafından gelen açıklama ile birlikte indirim duyurusu yapıldı. Kırmızı et fiyatlarında 150 TL'ye varan indirimlerin geleceği vatandaşa müjdelendi. İndirim sonrasında rahat rahat et yemesi istenen vatandaşlar soluğu ESK tarafından duyurulan kasaplarda aldı. ESK, kombina ve kesimhanelerde yapılan kırmızı et indirimi dikkat çekti.

15 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanının satışı ile fiyatlar dibi gördü. Milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği kırmızı et indirimi seçimlerden sonra açıklandı. Daha öncesinde Ramazan ayı ile birlikte sabitlenen et fiyatları Ramazan Bayramı ile indirime gitmişti.

İNDİRİMLİ  ET FİYATLAR

Et fiyatlarında yapılan indirim sonrasında vatandaş indirimli et fiyatlarını araştırmaya başladı. Kırmızı et fiyatlarında yaşanan 150 TL'lik indirim sonrasında kıymanın kilosu 200 TL ile 210 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kuşbaşı etin kilo fiyatı ise 220 TL ile 230 TL seviyelerinden satılıyor. Bu durumda kırmızı et fiyatları yaklaşık olarak 150 TL tutarında indirime gitti. Ekonomi açısından da etkili olan kırmızı et indirimi vatandaşların cebini rahatlattı.

Editör: Bilal Kayaaltı