FOX’ta yayınlanan ve büyük gürültü koparan, bazı cemaat liderlerinin konforlu yaşamlarını hatırlatan ‘Kızıl Goncalar’ dizisi, tartışmaların odağında.  RTÜK diziye "Toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar" içerdiği iddiasıyla 9 milyon TL para ve 2 kez yayın durdurma cezası verdi.

RTÜK’ün CHP’li üyesi Tuncer Keser, Kızıl Goncalar’a ceza verilmesinin nedenlerinden birinin dizideki ‘börek sahnesi’ olduğunu söyledi.

RTÜK TARİHİNDE BİR İLK

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'Kızıl Goncalar’a verilen cezalarla ilgili gelen eleştirilere TV100'de cevap verdi. "Kızıl Goncalar dizisi ‘dakika bir gol bir’ yaptı" diyen Şahin, RTÜK’ün tarihi boyunca bu kadar şikayet almadığını söyleyerek "36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi?" ifadelerini kullandı.

Şahin diziyle ilgili "Dizideki hassas noktaları belirledik, yayıncılık ilkelerine aykırı halleri tek tek çıkardık. Hiç kimse Türk halkının milli ve manevi değerleriyle dalga geçemez. Değerlerimizi küçümseyemez. Algı oyunlarıyla vatandaşlarımızı aşağılayamaz" değerlendirmesi yaptı.

"Günlük yaşıyoruz, gelecekten ümidim kalmadı" "Günlük yaşıyoruz, gelecekten ümidim kalmadı"

“GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA”

Şahin "Bizim görevimiz RTÜK olarak vatandaşlarımızın hakkını savunan 6112 sayılı yasayı uygulamaktır. Hiç kimsenin halkın bir bölümünü hakir görmeye hakkı yoktur. Gözümüzün içine baka baka yapılanlara karşı sessiz kalmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

KIZIL GONCALARIN KONUSU NE?

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) hikayesini konu alıyor. Dizi, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Editör: Bilal Kayaaltı