İçinde bulunduğumuz ayın ilk gününde yani 1 Şubat’ta iktidar partisinin 7. Olağan Kongresi yapıldı. Büyük ihtimalle 2023’e bu kadrolarla gidilecek.

Yeni atanan il başkanı(ülkemiz de mevcut yasalara göre temsili demokrasi olduğu için “seçilmiş” değil “atanmış” demek bence daha doğru) dernek başkanlığı yapmış, bireysel ilişkileri iyi ve temsil kabiliyeti yüksek biri. Dolayısıyla şimdilik yerinde tercih yapıldığı görünmekte.

Uzun yıllar iktidarda olan partiler ister istemez yıpranır. Teşkilat içinde ortaya çıkan eski-yeni çatışmasını da doğal görmek lazım. Burada iş lidere düşüyor. Tüm tepkileri göğüsleyip parti kuran kişiler, parti içi muhalifleri peşine takarsa sonuç beklenenin aksi olabilir. Son zamanlarda iktidar partisi Genel Başkanı Sn. Erdoğan, orta yolu bulamadıklarını gözden çıkardı. Onlar da yolunuz çizip kendi partilerini kurdular zaten. Kitlelere hitap etmeleri güç olsa da ittifakı bölecekleri muhtemel. Bu kişilerle uzlaşmayı seçecek mi zaman gösterecek.

İktidarın özellikle ekonomik sürecin kötüye gitmesinden bu yana, doğrularından çok yanlışları göze çarpıyor. Hallaç pamuğunda yuvarlanıyor gibiler. Nasıl çözecekler bu düğümleri merak konusu. Takdirden çok eleştiri alıyor olması da cabası.

***

Zaten zor durumda olan esnafın, yiyecek-içecek servisi yapan dükkanları kapalıyken, koskoca spor salonuna 6.000 kişi toplayıp, üstelik katılım gösterenlere yani kendini riske atanlara teşekkür etmek tabi ki sizi eleştiri oklarının hedefi yapar.

Yani şöyle düşünün, saatlerce bir gürültüye maruz kalmışsınız. Sağlıkla alakalı risk kısmına hiç girmiyorum. Kongre bitimi eş dostla oturup bir kahve içeyim deseniz, size bu hizmeti sunacak mekan yok. Gerekçe, pandemi tedbirleri kapsaında….. diye uzar gider. E kardeşim soluk alacağınız mekana giren virüs, spor salonuna gelince mola mı veriyor?

Siyasiler gereksiz güç gösterilerinden sıyrılıp da, katma değer üretme derdinde olsa ya… İşte size gönüllerde yer edinmenin anahtarı.