Açıkça söylemek gerekirse, iktidar 2 yıl öncesi kadar rahat değil. Hareket alanı gittikçe daralıyor.

Bunun en büyük sebebi, muhalefetin gösterdiği performansla birlikte, ekonomik alanda halkın nefes alamaz hale gelmesi. Haliyle vatandaşın feryadını; şehirlerin sokaklarını, caddelerini arşınlayarak duyan İYİ Parti teşkilatı, karanlık tabloyu gözler önüne seriyor.

Dün İYİ Parti Bursa teşkilatının tertiplediği programlara katılan partinin Genel Merkez Teşkilat Başkanı Koray Aydın, gerçekleştirdiği basın toplantısında, ‘İktidarın elini, kolunu sallayarak siyaset yapamadığını, oluşturulan korku iklimini İYİ Parti’nin dağıttığını’ söyledi.

Aydın’ın bu sözleri bana, 28 Şubat sürecini hatırlattı. Yani, 24 yıl öncesini.

O günleri şikayet ede, ede, anlata, anlata 20 yıldır iktidar koltuğunda oturan AK Parti, yine o dönemin aktörlerine rahmet okuttuğunu,  o karanlık günlerde cuntaya karşı mücadele eden siyasetçiler tarafından eleştiriliyor olması çok acı!

Acılar öyle fazla ki, sanayicisinden, esnafına, işçisinden emeklisine kadar geçtiğimiz hafta elektrik ve doğalgaza yapılan büyük zamma isyan ediyor.

Koray Aydın’ın anlattıklarına dönecek olursak, TÜİK’in her ay açıkladığı enflasyon oranlarına ‘kuyruklu yalan’ benzetmesi yaptı. Haksız değil, aybaşında aldığınız bir ürünün fiyatı, ay sonunda değiştiğini görüyorsunuz, sadece bu örnek bile, zam sağanağının Türk halkını nasıl perişan ettiğini gösteriyor.

Aydın ayrınca ‘ister erken seçim olsun, isterse seçim 2023’te yapılsın, AK Parti iktidarının gidici olduğunu, İYİ Parti’nin de halkın desteğiyle iktidara yürüdüğünü’ belirtti. Ve ekledi, ‘iktidar birikmiş günahlarının bedelini bu millete ödeyecek.’

Tabi, neredeyse 3 aydır mafya-çete-siyaset-yargı ve bazı gazetecilerin acayip ilişkilerinin adeta iç içe geçtiği,  şapka ve külahların kimin olduğu belli olmayan tiksindirici bir kirlilik tartışılırken, kara paracı iş insanıyla fotoğraf çektirme yarışına girenlere en ufak bir soruşturma açılmadığına üzülerek şahit olduk. İYİ Partili Koray Aydın’da haklı olarak Sedat Peker’in iddialarına muhatap olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hala o koltukta oturmasına şaşırdığını ima etti.

Evet, İYİ Parti’nin vatandaşa moral veren sokak siyaseti, görünen o ki vites büyütülerek devam edeceğini Koray Aydın’ın o bildik üslubundan anladık.

Bu arada,

Ben öyle tahmin ediyorum ki Koray Aydın, İYİ Parti Bursa teşkilatının zindeliği, heyecanı karşısında motive olarak Ankara’ya döndü. Zaten, genel merkezlere heyecanı il örgütleri verir. Selçuk Türkoğlu ve yönetiminin kentimizin havasını soluyarak yaptıkları muhalefet, herkesin dikkatini çekiyor.  Sosyal medyaya, gece yastığa başını koyunca baktığını ifade eden Koray Aydın da, Bursa teşkilatının, ezber bozucu adımlarına şahit olduğunu söylemesi, her şeyi ortaya koyuyor.

Bitirirken, Gönlüferah’daki basın toplantısında ayakta kalan gazeteciler için İbrahim Erdoğan’ın anons yapmak orunda kalması, protokol hastalığını gözler önüne seriyor. Kısacası, bazı İYİ Partililerin bu hassasiyete dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.