Balkanlar coğrafyasında yaptıkları sosyal ve kültürel faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Kosova Eğitim ve Kültür Merkezi Bursa Koordinatörlüğü yönetimi, 2020’de gerçekleştirdikleri faaliyetleri değerlendirdi, 2021 yılında yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Koordinatör Recep Gündüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kosova’nın Bursa Fahri Konsolosu iş insanı Fahrettin Gülener, Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Genel Sekreter Yardımcıları Necmettin Şenocak, Bayram Vardar, iş adamları Rahmi Yaran ve Kasım Kurtuluş katıldı. Konsolos Fahrettin Gülener, Kosova’nın kalkınması için üretimin şart olduğunu, kaliteli iş gücünün ortaya çıkması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Balkan Coğrafyasındaki Osmanlı eserlerinin Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla sponsorlar tarafından gün yüzüne çıkarıldığını dile getiren Bayram Vardar ise Kosova ve Türkiye’nin bir bedenin ayrılmaz parçaları olduğunu söyledi.

‘SANAYİ VE TARIMDA GÜÇLÜ ÜLKE’

Selamla konuşması yapan Kosova Eğitim ve Kültür Bursa Koordinatörü Recep Gündüz, Türkiye’nin Balkanlarda izlediği politikaların, bölgenin kalkınmasına ve insanlığa hizmet olduğunu hatırlattı. Gündüz, Kosova’yla ilgili faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirterek, “Biz balık yemekten çok tutmayı öğrenmeliyiz. Şu hususu hatırlatmak istiyorum, Vatikan, hangi sebeple Kosova’da bulunuyorsa, biz de ecdadın barış, medeniyet ve kültür getirdiği bu topraklara bu şuurlara bulunuyoruz. Amacımız, Kosova’nın sanayide, tarımda güçlü olması ve kalkınmasıdır” dedi.

ÜRETİM VE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ

Ülkeler ancak üretimle, yetişmiş elemanla ayakta kalabileceğini, dünyada söz sahibi olunabileceğine dikkat çeken Kosova’nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, ”Hepimizin aklı Kosova’da, üretim yapsınlar, kalkınsınlar istiyoruz. Bağlarda bahçelerde yere düşen, zayi olan meyvelerin değerlendirilip konserve yapılmasını istiyoruz. Kosova Cumhuriyeti parlamentosunda çok akıllı insanlar var. Allah’ın verdiği nimetleri değerlendirip üretimin artması için çaba sarf etmeliler. BU düşünce çoğunluğunun oluşmasını ümit ediyorum. Türkiye ve Kosova bir annenin iki evladıdır. Sanayi eşittir kaliteli eleman demektir. Üretim, bizim olmazsa olmazımızdır. Bizler insanlığa örnek olmalıyız. Buradan yola çıkarak Kosova, üretimle kalkınmak ve kendi ayakları üzerinde durmak zorunda. Bizler de bu adımları hızlandırmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

İKİ KARDEŞ ÜLKE

TBMM’de 5 siyasi partinin verdiği önergeyle 2021 yılının Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem Genel Sekreter Yardımcısı eğitimci Necmettin Şenocak, “ İki kardeş ülkenin kalkınması için elimizden gelen gayreti göstermek mecburiyetindeyiz. Bizler istiklal şairimizi hem Türkiye’de, hem de Kosova’da yapılacak etkinliklerle anacağız, projelerimizle katkı koyacağız” dedi.

‘ECDADIN ESERLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK’

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ise Balkan coğrafyasındaki Osmanlı eserlerinin sponsorlar vasıtasıyla gün yüzüne çıkarıldığını söyledi. Kosova’nın kendi ayakları üzerinde durması için yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu ifade etti. İş adamları Rahmi Yaran ve Kasım Kurtuluş, Kosova’da yatırım yapmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi