İstanbul’un Başakşehir ve Küçükçekmece ilçesinde etkili olan yağış felaketi de beraberinde getirdi. Onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. Araçlar sel sularında sürüklendi. Maddi hasar milyarı bulacağı tahmin ediliyor.

BODRUM KATLARINI SU ESİR ALDI

Yoğun yağışın ardından İstanbul’un Küçükçekmece ilçesi İkitelli Sakarya Sokak’ta bulunan derenin taşması sonucu bir çok ev ve araçta maddi zararlar oluştu. Bir çok araç sel suların şiddetiyle sürüklendi. Bir çok vatandaş bodrum katında bulunana evi su basarken, dere yatağının hemen dibinde bulunan bir evin duvarları yıkıldı. İçerisinde bulunan vatandaşlar komşularına sığındı.

“HER ŞEY 10 DAKİKADA OLDU”

Felaketin 10 dakika içinde olduğunu belirten, Rıza Üncü, “Sel sularında ben komşuya gitmiştim. Oradan eve geldim. 10 dakika içinde oldu ne olduysa. Su dereden buraya geldi. Çay içiyordum misafirim vardı. Benim çocuk dışarı çıktı ki su geliyor. O zaman komple çıktık biz” dedi.

“BORÇALA NİŞANLIK ALMIŞTIK”

Borçla oğlunun nişan bohçası aldığını söyleyen Esma Üncü, “Oğluma nişan yapacaktım. Pazar günü nişan bohçası götürecektim. Bütün aldıklarımı borçla aldım. Bütün eşyalarımız gitti” diye konuştu.

“ÇOK ZARAR VAR”

Nezaket Söylemez de, “Bodrumlar zarar gördü. Oradaki kullanmadığımız eşyalar zarar gördü. Komşularımız zarar gördü. Felaketti sanki kıyamet kopmuş gibiydi. Çok zarar vardı” ifadelerini kullandı.

Pişkin hırsız pes dedirtti Pişkin hırsız pes dedirtti

Editör: Bilal Kayaaltı