28 Haziran’da kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda yüksek ikramiye müjdesi verilmeye devam ediliyor. Hangi tarihlerde verilecek?

Bayram ikramiyeleri, emekli vatandaşlar için önemli bir nakit kaynağı olmaya devam etmekte. Son açıklamalara göre, bayram ikramiyelerinin yüksek seviyelere çıkarılacağı ve vatandaşların bu ödemelerle çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri belirtilmişti. Yılda iki kez yapılan bu ödemeler, emeklilere Ramazan Bayramı öncesinde rahat bir nefes aldıracak. Harcamalarını bu ikramiye tutarıyla birlikte yapacak olan vatandaşlar nakit ihtiyacını giderebilecek. Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte bayram ikramiye müjdesi verilmeye devam ediliyor.

İKRAMİYE TUTARI ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte, vatandaşların yılda iki kez aldıkları bayram ikramiye tutarında bir artış yapılmıştı. Yapılan duyuruyla birlikte bayram ödemeleri 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde verdiği vaatler arasında bu zamla birçok vatandaşın yüzünü güldürmeyi başardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen EYT müjdesi birçok emekliyi mutlu ederken vatandaşlar ikramiye tutarının da yükseltilmesini istemeye başlamıştı.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere yönelik verdiği sözlerle sık sık gündeme gelmekte. Kılıçdaroğlu, yeni bayram ikramiye tutarının asgari ücret seviyesine yükseleceğini belirtmişti. Böylece, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması durumunda bayram ikramiyeleri 8.506 TL olacak.

Bu müjdeyle birlikte birçok vatandaşın rahatlaması sağlanırken yeni ödemelerle birlikte nakit ihtiyacının karşılanabileceği görüldü. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Ramazan Bayramı için de ikramiye tutarının 8.506 TL’ye tamamlanacağını açıklamıştır. Böylece, Kurban Bayramı için 8.506 TL alacak olan vatandaşlar, geçmiş Ramazan Bayramı için de ödemelerini banka hesapları üzerinden alabilecek. Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte emeklilerin umudu sürüyor.

Kurban Bayramında vatandaşlar kurban alması nedeniyle birçok farklı borca girebiliyor. Kurban fiyatlarının artması bu durumu kaçınılmaz hale getirirken verilen yeni müjdeler vatandaşları az da olsa rahatlayabiliyor. Seçimin ikinci tura kalması halen seçim vaatlerinin gerçekleşebileceği anlamına gelmekte. Yakın zamanda yapılacak yeni duyurular haber sitemiz üzerinden sizlerle anlık olarak paylaşılacaktır. (haber1965)

Editör: Bilal Kayaaltı