Sevgili okurlarım tatil yapmak için Marmara’da dolanırken çok kıymetli bir eğitimci ve yazar beyefendiyle tanıştık. Bu yazar arkadaşımızın çok değerli bir yönü var, gönül dostu bir insan .Bende sizlere aktarmak istedim.

Dilerseniz kendisini tanıyalım.

Yazar Ali Yılmaz kimdir?

Ali Yılmaz, 1970 yılında İzmit’te doğdum. Ege Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldum. 1995 yılında Ağrı’da başladığı eğitimciliğe çeşitli kademe ve görevlerle, özel ve kamu kurumlarında İzmir, Kocaeli, Kızıltepe ve Bartın’da devam ettim. Sendika ve demokratik kitle örgütlerinde aktivistim ve politik araştırmalarla ilgileniyorum. Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Konseyi’nin ortak yürüttüğü “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları” projelerinde çalıştım. Tubitak/MEB Felsefe Program hazırlama calıştaylarında yer aldım. “Özel Yetenekli Öğrenciler İçin Felsefe Dersi Ortaöğretim Programı” programının hazırlayıcılarındanım.

Ali Yılmaz ne iş yapar?

Asıl mesleğim felsefe öğretmenliğidir.

Önemli ve kutsal bir mesleğe sahiptir.

Yazar Ali Yılmaz yazar olmaya nasıl karar verdi?

Üniversite yıllarından beri felsefi konularda ve gözlemlere dayalı olarak yazardım. Sonra ilk kitabımla beraber okumak istediğim kitapları yazmak istedim.

Kaç kitabı var konuları nedir?

Yayınlanmış kitaplar ve konuları.

Kara Arşiv: 12 Eylül Cezaevleri, Metis Yayınları, 2013; Foucaultcu iktidar kuramı bağlamında 1980 döneminin disipliner kurumu olan hapishanelerin incelenmesi.

Karanlık Vardiya: 90’lı Yılların Politik Arşivi, Doğan Kitap, 2015; Gramsci’nin iktidar kuramına göre 1990’lı yılların incelenmesi.

Kitaptan gelen geliri nasıl değerlendiriyorsunuz. Bağışladığınız bir kurum kuruluş var mı?

Uzun zamandan beri öğrencilerin eğitimine destek olmak için sorumluluk alırım. Bu son kitabımın tüm telif gelirini ise artık ihtiyacı olan öğrencilere bağışlıyorum.

Gelecekte ne düşünüyorsunuz?

Üzerinde çalıştığım dosyayı yazmak ve okumak istediğim kitapları bitirmek istiyorum.

Bizde kıymetli eğitimci ve yazar arkadaşımıza basarılar dileriz .