Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından korona virüs salgını nedeniyle internetten seyircisiz konserler düzenlendi.

Zaten yaklaşık 60 ismin yer alacağı ve 30 milyon TL harcandığı iddia edilen konserin ilk günü fiyaskoyla sonuçlandı. Konseri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sitesinden canlı olarak izleyen kişi sayısı bazen 9-10'larda kaldı.

Saat gece yarısı olduğunda videonun görüntülenme sayısı birkaç bini geçmemişti. Yapım şirketinin youtube hesabıyla da birlikte yayımlanan konserin toplam anlık izleyici sayısı birkaç bini geçmedi. Ben Cumhurbaşkanlığını eleştirmiyorum.

Halkın evde sıkıldığını düşünen yetkililerimiz böyle bir karar aldı, ancak her alanda biz devletin milletin yanındayız diyen sanatçılar yıllarca kendilerini yüksek fiyatlarla bilet alıp dinleyen ve zor günler geçiren vatandaşlara neden bu konserleri bedava yapmıyor. Aldığınız paraları “biz bize yeteriz kampanyasına bağışlayacak mısınız?

Evet, bağışlayacağız bu zor günde vatanımızın milletimizin yanındayız diyorsanız ben de sizi eleştirenlere dur arkadaş derim. Belki de sizi eleştirenlerin haksız eleştirilerini boşa çıkarır o paraları garip gurebanlara verirsiniz.

Hiç siz bir sanatçının bakkal defterini satın aldığını duydunuz mu? Belki çok isminin ön planda olmasını istemeyen hayırsever sanatçılar var.

Sanatçı her kesimden insanı kucaklayan olmalıdır. Bakın her devrin sanatçılarına ancak tarihin tozlu raflarında yer edinirler.

Bilindiği üzere bu tür haberleri yapanlar eleştirildi. BEN ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM, VERİLEN KONSERLER YERİNDE BUNU ELEŞTİRMİYORUM ELEŞTİRİM SANATÇILARIN O PARAYI CEBE İNDİRMELERİNE. Zira bu olayı eleştiren bir tek ben değilim. Gazeteci Kemal Öztürk de Twitter hesabından “Korona ile mücadelede konserler verilmesini destekliyorum

İtirazlarım:

1. Sanatçılar dünya sanatçıları gibi ücret almamalıydı

2. Ücret isteyen sanatçı sahneye çıkartılmamalıydı

3 Konserler Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yayınlanmamalıydı

4 Sanatçı listesi çok çeşitli olmalıydı” paylaşımında bulundu. Toplumun her kediminden tertip komitesine değil sanatçılara eleştiri yapıldı. Bu zor günlerde bile vatandaşlar 10 TL bağışta bulunarak ülkeyi bu vebanın etkisinden kurtarmak derdindeyken siz o paraları nasıl yiyeceksiniz? Gelin o kazandığınız paraları bağışlayın o zaman biz de yanıldığımızın farkına varıp evet işte gerçek vatansever sanatçılar bunlar deyip ayakta alkışlayalım sizi. Belki de deneniyorsunuz. Devletten kazandığınızı devlet için verebilecek misiniz diye... Bir sanatçı da çıkıp başkasına ait seslendirdiği parçayı iyi okuyamadığı itiraf etti. İşte bakın hak edemediğiniz o paraların hepsini değil birazını infak edin. Sanatçılık Twit atmakla olmaz sanatçı işte tam da bugünde bu zor zamanda elinize geçen paraları devlete millete gariplere dağıtmanızla olur. Ben buradan değerli sanatçılara bir vatandaş olarak çağrıda bulundum, karar sanatçıların zira onlar “alınter” döküp o parayı kazanıyor elbette o parayı istedikleri gibi kullanma şahıslarına aittir.