Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayı dikkatinize sunmak istiyorum.

Neydi bu olay, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde kılınan cenaze namazı öncesi MHP'li vekil Erkan Haberal'ın özel makam aracı trafik polisi ve özel güvenlik görevlileri tarafından araç girişinin yasak olduğu bölgeye alınmadı.

Bu sırada gaza basan makam aracı şoförü, aracın önünde bekleyen güvenlik görevlisini ezdi. Görevli fevri davranmadığı zaten 10 araçlık otoparkın kapasitesinin dolduğu belediyeden yapılan yazılı açıklamayla kamuoyunun vicdanına sunuldu.

Milletvekili inmiş cenazenin olduğu yere gitmiş şoför sana ne oluyor. Bu dönemin iktidarına yandaşları kadar zarar veren bir kesim görmedim.

***

Soma’da acılı insanları tekmele,seçim kampanyasında sizleri yollarda bekleyenlere enayi demek say say bitmez bunların hepsi güç zehirlenmesi. Güç zehirlenmesi olmazsa Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer kadınları aşağılık olarak görmezdi. Nereden geliyor bu güç diyelim bu gücün bir destekleyicisi var zehirlenme nereden bulaştı.

Eskiden gecekonduda iftarlara çatkapı konul olanlar bugün gecekondu mahallesinden geçmiyor. Jakuzide keyif yapıp çalışın fakirler diyen bir partiliye ilk defa rastladık. Unutmayın efendiler bu güç baki değil.

Zehirlenmeniz bizi rahatsız ediyor. Size verilen oylara hayıflanıyor insanlar. Yok mu aklıselim bir yönetici bu zehirlenmeleri denetleyecek. Lüks arabalar, lüks oteller, lüks mekanlarda boy gösterirseniz asgari ücretle zor geçinen vatandaş boyunuzun ölçüsünü sandıkta almayı çok iyi bilir. Vazgeçin artık şu şatafatlı yaşamdan.

***

Muhafazakar şımarıkların son dönemde yaptığı, gösterişli ve şatafatlı etkinlikleri bilmeyen duymayan kalmamıştır. Bekarlığa veda, kına gecesi, düğün, mevlid, doğum, halilelik, hoş geldin partisi gibi organizasyonlarda, lüks en ön planda...

Bu ülkede parası yok diye yuva kuramayanlar var. Her gün insanların aklıyla alay ediliyor, ilk iktidara gelindiğinde kişi başı 2011'de 2023 kişi başı milli gelir hedefi 25.000 dolardı, 2020'de 2023 kişi başı milli gelir hedefi 10.000 dolar. Gün geçmiyor ki bir devlet dairesinde bir vukuatla karşılaşmayalım. Sendika yetkilisi çıplak bir kadınla görev başında bilgisayarla sohbet edip ahlaksızlık yapınca kendini ele veriyor. Bir Askeriye mensubunun ahlaksızlığı yüzünden kız intahar ediyor.

Askeriyenin saygınlığına gölge düşüren bu kişi serbest bırakılıyor. Tacizci, tecavüzcü her türlü suç kaydı olanlar aramızda cirit atıyor. Çok acele edin tabanınız eriyor. İnsanlara inin dertleriyle dertlenen ferler olun aksi taktirde sermayeniz buz gibi erir.