Bursa’da AK Parti’nin 20 yıllık yerel iktidarına Büyükşehir ve Osmangazi’de son veren CHP’nin belediye başkanları mazbatalarını almaya başladı. Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle mazbatasını meclis üyeleriyle birlikte aldı.

Zaman zaman izdihamın yaşandığı törene, CHP Bursa Milletvekileri Orhan Sarıbal,  Hasan Öztürk, Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Osmangazi yönetimi, davetli katıldı.

“KARŞILIK BEKLEMEDEN ÇALIŞTILAR”

Üzerindeki yükün farkında olduğu hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Zafer zafer benimdir diyenlerindir başarı başaracağım, sonunda başardım diyenlerindir. Birlikte başardık. Bu zorlu yolda 37 yıl sonra ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesi olarak Osmangazi’de bu başarıda burada olan olmayan 230 bin Osmangazi’linin sandığa gidip vatandaşlık görevini yaparak bir demokrasi şöleni içerisinde ve sorgulanmayacak kadar büyük bir başarıyla 31 Mart’ta bu bayrağa hep birlikte oraya diktik. Bu süreçte bir çok kişinin emeği oldu. Başta ilçe başkanımıza ilçe yönetim kurulu üyelerimize kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza örgütümüze milletvekillerimize, il başkanlarımıza belediye meclis üyesi adaylarımıza, aday olup, seçilemeyeceğini bile bile her gün sahada olan belediye meclis üyesi adaylarımıza hiçbir karşılık beklemeden, sabahın erken saatlerinde sandık başına gidip gecenin geç saatlerine kadar sandık namusumuzdur diyen sandık görevlilerine teşekkür ediyoruz. Her birinin katkısı çok büyüktür” dedi.

“ÜZERİMİZE ALDIĞIMIZ YÜK FARKINDAYIZ”

Osmangazi’de mazeret üretmeden hizmet edeceklerini vurgulayan Başkan Erkan,“Üzerimize aldığımız yükün büyüklüğünün farkındayız. Şımarmadan, kibre bulaşmadan hizmet edeceğiz. Neticede hep birlikte danışarak ortak akıl kullanarak ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyeciliğini Osmangazi’nin her sokağında, her caddesinde hissederek çalışmak bizim görevimiz sorumluluğumuzdur. Ancak bu görevi birlikte başaracağız. Nasıl seçimi birlikte başardıysak nasıl çok zor Osmangazi kazanılmaz üçüncü aday olursun diyenlere inat inandık, inancımızın sonucunda da başardık. Bundan sonra da daha çok çalışarak, daha az dinlenerek, sizleri dinleyerek yurttaşlarımızın sesine kulak vererek onların bize söyleyeceği her şeyi emir telakki ederek halkçı bir belediyecilikle sorun çözümüne odaklı insan odaklı bir belediyecilikte Osmangazi’nin yüzünü güldüreceğiz. Osmangazi’yi kutlu şehir yapacağız. Osmangazi’deki gencin Nilüfer’e gitmelerine gerek kalmayacak. Ben de dedim ki bu görev bizim boynumuzun borcu, Allah utandırmasın. Hep birlikte bu zorlu görevin altından kalkacağız. Birlikte başardık. Bundan sonra birlikte çalışıp, birlikte sorunları çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Bursa'da CHP'li belediye başkanı mal varlığını açıkladı Bursa'da CHP'li belediye başkanı mal varlığını açıkladı

Editör: Bilal Kayaaltı