14 Mayıs seçimi için geri sayım sürerken, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Atmaca, kadın kolları yöneticileri ile bir araya geldi. Buluşmada,  Genel İdare Kurulu üyeleri Selim Sait Terzioğlu ve Gökhan Gerçek’te yer aldı.

Millet İttifakı Bursa Milletvekili adayı Mehmet Atmaca,  teşkilattaki heyecan, moralin çok yüksek olduğunu söyledi. Kadınların coşkusuna dikkat çekerek, “14 Mayıs zaferine hazır olun” dedi.

“ÜLKEMİZ İÇİN UMUT VERİCİ”

Atmaca, kadınların azminin ülkenin geleceği için umut verici olduğunu belirterek, "Kadın kollarımızın mücadele azmi ve fedakarlığı, ülkemizin ve milletimizin geleceği için umut verici. İnşallah birlikte daha güzel günler göreceğiz" diyerek iktidara geldiklerinde kadınlarla ilgili yapacakları yasa değişikliklerine değindi. “Teşkilatımızdaki kadınların mücadelelerinin ve fedakârlıklarının karşılığını 14 Mayıs’ta sandıkta alacağız. Halkımızın yüzünü güldürmeye geliyoruz” diye konuştu.

İNSAN HAKLARI VURGUSU

Millet ittifakı olarak yapacaklarını anlatan Atmaca,  "Kadınların ve kız çocuklarının yasalarla güvence altına alınmış haklarını, aile içinde de koru­yacak, ailede sorumlulukların her iki cins tarafından paylaşımını destekleyecek çalışmaları yürüteceğiz. Eğitim müfredatına ilkokul birinci sınıftan itibaren insan hakları, kadın-erkek eşitliği, aile yaşamı ve aile içerisindeki rollere ilişkin dersleri koyacağız. Yazılı ve görsel basında cinsiyetçi söylemlerin önüne geçmek ve konuşma dilinde cinsiyetçi söylemlerin ortadan kaldırılması için gerekli düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Yaşam alanlarını, şiddet dili ve görsellerinden arındıracağız.

“EŞİT İŞ EŞİT ÜCRET”

Cinsiyet eşitliğini esas alarak parlamento, yerel yönetimler, siyasi partiler ve kamu kurum­larında kadınların karar ve yönetim süreçlerine katılımını destekleyecek, kadın temsilini ar­tıracak, kadın haklarının korunmasını öncelikli tutan bir politika izleyeceğiz. Duyarlı aktif işgücü politikaları, uyumlu eğitim sistemi ve teşvik mekaniz­malarıyla kadınlara yeni, nitelikli ve kayıtlı iş imkanları oluşturacağız. Eşit işe eşit ücret ilkesini hâkim kılacağız. Uluslararası standartlara uygun olarak çalışma hayatı ve özel hayat dengesinin kurulmasını sağlayacak tedbirleri alacağız" dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı