İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni dönemde partisinin ilk grup toplantısında kürsüde konuştu. Türkiye'nin boğuştuğu ekonomik sorunlara rakamlarla değinen Akşener, rotayı mart ayından gerçekleşecek yerel seçimlere yönelttiklerini bir kez daha vurgularken ittifak siyasetini reddederek, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ifade etti.

Grup toplantısında slogan atan gençlere seslenen Akşener, “arada destek yapmaya devam edin” diyerek seslendi.

İşte Akşener'in gündeme dair açıklamaları:

" Başkentin göbeğinde bir Sinan Ateş'e kıyılmasının üzerinden 278 gün geçti. Onlar ilk günden beri Sinan Başkanı unutturmaya çalıştı ama ailesi onu unutmadı. Ve bizler Sinan Ateş' unutmadık. Kimsenin unutmasına unutturmasına asla izin vermeyeceğiz.

Arsızlar güçlü diye haklı olmayacak. Katiller güçlü diye özgür kalmayacak. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu cinayetin peşinde olacağız.

Bursa'da ortalık savaş alanına döndü, silahlar konuştu! Bursa'da ortalık savaş alanına döndü, silahlar konuştu!

AK Parti bugüne kadarki siyasi varlığını mutlaka ötekiler yaratarak korumuştuk. Bölünmüş bir millet üzerinden konforlu bir siyaset kurmuştur. Kimsesizlerin kimi olmak için siyasete girmesine rağmen, bir tarafta yeni mağdurlar üretmiş, diğer tarafta kendi mağrurlarını türetmiştir.

GEZİ OLAYLARI

İşte bu yüzden 27 Mayıs 2013 tarihi AK Parti için bir travmadır. Gezi Parkı'nda halkın birleştiğini görmek, onlar için bir travmadır. Ülkücüsünden solcusuna, gençlerimizin o dönem rejime karşı sergilediği asil duruşu bir türlü hazmedemediler. Gezi, AK Parti için öyle bir travma ki hala intikam almaya çalışıyorlar. 'Sakın ola bir kez daha birleşmeyin' demeye çalışıyorlar.

O yüzden geçtiğimiz hafta Gezi Parkı davasından çıkan sonuçta bunun göstergesidir. Ülkemizdeki yargı rezaletleri bir seri haline geldi. Bunun bedelini beraber ödüyoruz. Biliyorsunuz gazeteci gençlerimiz tam 12 gündür tutuklu. Neden? Sığınmacıları haber yaptıkları için. İşine gelenleri tutuklamak tam da AK Parti'nin zihniyetine yakışır bir tutumdur.

Kendi beceriksizliklerini örtmek için yargıyı bir alet haline getiremezsiniz. Gazeteci gençlerimiz tutuklandıkları ilk gün saçları kazınmış. Bir yanda hiçbir suçu olmayan evlatlarımız, terörist suçu görüyor.

“İTTİFAK SİYASETİNİ REDDEDİYORUZ”

Türk olmaktan gurur duyanlar saldırıların hedefi oluyor. Hiç mi utanmıyorsunuz? Türkiye için trajedileri bir olağan haline çevirdiniz. Milletimize hesap veremiyorsunuz. Ceketlerin, kola kutularının millete seçenek olarak sunulduğu dayatma siyasetini reddediyoruz. Popülist siyaseti reddediyoruz. Çıkarcı siyaseti reddediyoruz. İttifak siyasetini reddediyoruz. Bu milletin bir kısmı 'çapulcu' diye suçlanıyor, bir kısmı 'cahil' diye suçlanıyor.

Zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye nasıl inşa edilir göstermeye geliyoruz. Aslında biz en iyi bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz. Kapı kapı gezip, milletimizin ayağına gideceğiz.

Milletimize bahaneler değil, çözümlerimizi anlatacağız. Milletimizin gerçek gündemini konuşacağız. Bugün de milletin sesini yine tek başına duyuracağız. Söz bela olacağım. Bize bu yolda dört bir yandan saldıranlar olacak, oluyor. Kiralık kalemler hep bizi yazacak. Kirli eller hep bizi işaret edecek, ediyor.

ALİ YERLİKAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

'Geçtiğimiz pazar günü büyük bir endişeyle uyandık. İçişleri Bakanlığı'nın önünde hain bir terör saldırısıyla uyandık. Yaralanan polislerimize acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da milletimiz adına teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatımızın yürüttüğü başarılı operasyonlar, sayın bakanımızla birlikte yürüyor.

Artık kendi kendini tüketen bir cadı kazanına dönüşen yerde, AK Parti içerisinde Mehmet Şimşek'i, Ali Yerlikaya'yı hedef alanlar yarın kimi hedef alacak? Acaba Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidanı mı hedef alacaklar?

Hakikat konuşulmadığı zaman hakikatliğini yitirmiyor. Milletimizin derdi hala işsizlik, kaynamayan tencere, emekliler, ev kiraları, ödenemeyen faturalar, gelmek bilmeyen az sonları...,

“EKONOMİNİN SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR”

TÜİK, ilk defa cömert dayanarak geçtiğimiz ay ENAG gibi kurumlara yakın bir rakam açıkladı. Dünyanın ilk 10'unun içine giremedik ama dünyanın en büyük enflasyonuna sahip ilk 10 ülke arasına girmeyi başardık. Emeği geçen iktidar sahiplerine başarılar diliyorum.

Ekonominin en büyük yapısal sorunu Erdoğan'ın ta kendisi. Geçtiğimiz hafta OPV açıklandı. Ama plandan ziyade bu bir temennidir. Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal reformlar yok. Bu 19. plan oldu. Peki diğer 18'i tuttu mu? Hayır tutmadı. İktidar ekonomide dün ne dediyse bugün tam tersini yapıyor.

Bir yabancı kuruluş, 'Türkiye'ye sıcak para gelebilir' dedi diye sevinç çığlıkları atıyorlar. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' diyenler enflasyonu patlattılar. Bugün ise yaptıkları rekor faiz artırımlarıyla işsizlik milletimizi eziyor.

Enkaz o kadar büyük ki sadece ekonomi politikaları marifetiyle Türkiye'yi hak ettiği yere getirmemiz imkansız. Ne alırsak alalım bir daha aynı ürünü aynı fiyata alamıyoruz. Kaliteli gıdaya erişim sorunu yaşıyoruz. Bu 'çocuklarımız beslenemiyor' demek. Bugün Ankara'da açlık sınırı 13 bin 334 lira olurken yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 lira. Emekli maaşı 7 bin 500 lira, asgari ücret 11 bin 402 lira. Açlık çekmesin diye artı 2 bin lira daha kazanması lazım.

Biz gidilen bu yolun yol olmadığını her seferinde anlattık, çözüm yolları da önerdik ama dinlemediler. Eğitimi ticarete dönüştüren bir garip şekilde yönetiliyoruz. Barınma krizi de tüm şiddetiyle devam ediyor. 'Ev almak zor' derken, el kiralamak bile zorlaştı. Ne ev sahipleri memnun, ne de kiracılar. Konut fiyat artışı yüzde 95.

Vatandaşlarımız acil bir çözüm bekliyor. İktidar ise, 'Çözeceğiz' diyor. Ama nasıl çözeceklerini bilmiyorlar. Çünkü inşaat sektörü üzerinden kurdukları rant sistemi izin vermiyor. İvedilikle yabancılara konut satışlarını durdurun, altı aydan fazla boş duran konuta ek vergi getirin. Bir an önce uygun fiyatlı konut programı başlatın.

Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları milletimizi baskıladığını görüyoruz. Türk milleti artık geleceğinden endişe duyuyor.

“81 İLDE KENDİ ADAYLARIMIZ SEÇİME GİRECEĞİZ”

İYİ Parti olarak çetin bir yola çıkıyoruz, hazır mısınız? İktidardan muhalefete kaybettikleri güveni bizde bulacaklar. Nefsi, kibri onlara bıraktık. Milletin ve Hakk'ın yanındayız. Nasıl ki 25 Ekim 2017'de çıktığımız bu kutlu yolda tüm engelleri, iftiraları, baskıları tek başımıza göğüslediysek bugünden sonra da tek başımıza olacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla hür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza aziz milletimizin karşısına çıkacağız."

Editör: Bilal Kayaaltı