Hatırlanacağı gibi, Yavuz Ali Ağıralioğlu ile başlayan istifa depremi sürerken,  Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner yayımladığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, Genel Başkan Meral Akşener tarafından görevden alındı. Bugün ise İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, partisinden istifa ettiğini açıklarken, önceki dönem İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nda da Bursa teşkilatının temayül kumpası kurduğu iddia ediliyor. 

Katıldığı bir televizyon programında Akşener’e set tepki gösteren eski İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partide süren istifa dalgasını yorumladı. Artı TV'de konuşan Çıray, genel başkan Akşener için, "Siyasi canlı bomba gibi, partiyi imha ediyor" ifadelerini kullandı, istifaların devam edebileceğinin altını çizdi: “Ne yazık ki öyle gözüküyor, böyle olmasını asla temenni etmezdim ama gidişat o. Her gün yeni bir olayla karşılaşıyoruz. Bu olay, olabilecek yeni bir olayın da öncüsü ve habercisi olmuş oluyor.”

“ADETA İHMA EDİYOR”

İYİ Parti içerisindeki kopuşların dört yıl önce başladığını belirten Çıray, parti lideri Meral Akşener’in politikalarının partiyi imha ettiğine, muhalefete de zarar verdiğine değindi:

“Ne olduysa 2019 seçimlerinden sonra oldu. 2020 kurultayında ilk defa benim gibi merkez liberal demokrat siyasetçilerin İYİ Parti'den tasfiyesi gündeme geldi. Ondan sonra süreç ağırlaşarak devam etti. Bugün gelinen noktada adete İYİ Parti liderliği ve yönetiminde bir siyasi harakiri yapıyorlar. Daha önceki röportajda söylediğim gibi, Akşener siyasi canlı bomba gidi davranıyor adeta. Kendisini ve partisini imha ediyor. Millet İttifakı’nın üyelerine de önemli ölçüde zarar veriyor.”

“PARTİ DAĞILIYOR”

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti ve CHP’nin yapabileceği ittifak ihtimalinin artık kalmadığını belirtti: “Evet, tamamen kapandığını düşünüyorum. Zaten bu aşamadan sonra yapılacak bir ittifak da pozitif bir fayda vermez. Masa kriziyle başlayan süreç çok daha ağır bir şekilde ilerliyor. Görünen tablo, adeta İYİ Parti dağılan bir siyasi parti görünümünde.”

Kendi istifa sürecine de değinen Çıray, son olarak yaşanan parti içi çirkin tartışmalardan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi: “Seçimler zarar görmesin diye seçim sonuna kadar bekledim ve sonrasında hiçbir şart öne sürmeden İYİ Parti’den istifa ettim. Şu anda parti içinde başka çirkin tartışmalar oluyor. O tartışmaların içine girmek istemiyorum. Zaten o tartışmalar İYİ Parti’nin ne hale düşürüldüğünün en büyük göstergesi. Üzülerek söylüyorum.”

Editör: Bilal Kayaaltı