Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı, ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, son günlerde tartışmaların odağı haline gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınabileceğini söyledi.

DUYUMLAR O YÖNDE

Cumhurbaşkanı Yılmaz duyurdu: Kamuda tasarruf tedbirleri başlıyor Cumhurbaşkanı Yılmaz duyurdu: Kamuda tasarruf tedbirleri başlıyor

Ekonomist Şenol Babuşcu, Cumhuriyet’ten İrem Karataş’a gündemi sarsan bir çıkışta bulunarak,   “Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da enteresan. Erkan ve Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra tanıştığı ve aralarında bir soğukluk olduğu da konuşuluyor. Gaye hanım görevden alınacak gibi görünüyor. Seçim öncesi görevden alınabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Gaye Erkan’ın görevden alınması ekonomide veya piyasalarda herhangi bir etki yaratmaz. Önemli olan yerine atanacak isimdir” diyen Babuşcu, “Bu konuya dair de söylentiler başladı. Başkan yardımcılarından Cevdet Akçay ve yandaş kanalların gündeme getirdiği Hatice Karahan konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ2YE GÖNÜL VERMİŞ BİRİSİ”

Göreve Hatice Karahan’ın atanacağını düşündüğünü ifade eden Babuşcu, şöyle devam etti: “Çünkü siyaseten Akçay AK Parti’ye yakın bir isim değildir, Merkez Bankası’nı bilen dürüst bir isimdir. Karahan ise yıllarca cumhurbaşkanının danışmanlığını yapmış, siyaseten AK Parti’ye gönül vermiş biri. Siyasi tercihler öne çıkacaktır” dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı