Cenaze ve defin hizmetini ücretsiz yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, herkesin takdirini topluyor. Hastane ve evinden vefat edenler, kenttin en ücra bölgesinden alınarak gasilhanede yıkanıyor, ikamet ettikleri mahallede cenaze namazı kılındıktan sonra mezarlıkta toprağa veriliyor. Yapılan hizmetleri görmezden gelenler ise, Hamitler Mezarlığı’nı adeta çöplüğe çevirmiş durumda. Akraba, komşu ve yakın dostunun defin işlemine katılanlar, merasimin sona ermesinin ardından kabristanlıkta içtikleri ayranların bardaklarını, yedikleri cantıkların atıklarını mezarların etrafına atmaları  tepkilere neden oluyor.

“ONLARCA EKİPLE HZİMET EDİYORLAR”

Her hafta babaannesini Hamitler’e ziyarete giden bir Ramazan Kahraman, mezarlığı çöplüğe çeviren cemaate tepki göstererek, “Yazıklar olsun, annesini, babasını, akrabasını, komşusunu ebediyete yolcu edenler bile bazı şeylerden ibret almıyor. İnsanda biraz utanma olur. Bursa Büyükşehir Belediyesi, onlarca ekiple bu mezarlığa hizmet getiriyor. Kabirlerin, ağaçların bakımı yapılıyor. Yakınlarını tek kuruş ödemeden toprağa verenler, etrafı yedikleriyle, içtikleriyle kirletiyorlar. Kimse kusura bakmasına am nankörlük zirve yapmış durumda “dedi.

“DİYANET GÖREVLİLERİ ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUYOR”

Mezarlığın kirletilmesini kabullenemediğini söyleyen Şaban Özütemziler ise, “Allah bizleri temiz olmamız, kul hakkına girmemiz, yere çöp atmamamız hususunda uyarıyor. Çünkü biz Müslümanız. Gelir görün ki, yakınlarını toprağa verenler, iki dakikalık sızlanmamın ardından, cantık ayranla ölümü unutuveriyorlar. Yaşananlar karşısında, mezarların etrafına plastik atık atanları görmezden, duymazdan gelen Diyanet görevlileri imam ve müezzinleri de kınıyorum, maalesef ellerini taşın altına koymuyorlar. Oysa cemaati defin öncesi ve sonrası uyarmış, eleştirmiş olsalar, böyle rezilliklerle karşılaşılmaz” diye konuştu.  

  

Editör: Bilal Kayaaltı