Kültür, turizm, tarih ve sanayi kenti Bursa’da belediyelerin yeterli hizmet yapıp yapmadığı son yıllarda tartışma konusu oldu.

Malumunuz, ilçe belediyelerinin hem halkı hem de pazarcı esnaflarını yağmurdan, kardan, sıcaktan korumak amacıyla projelendirdiği kapalı pazar alanlarının sayısı son yıllarda iyice artış gösterdi.

Osmangazi Belediyesi de ilçe sınırlarında çok sayıda kapalı pazar yerini kamuoyu hizmetine sundu.

Sonrasında,

Belediye; 2013 yılında 3 milyon 425 bin TL’lik bedelle temelini attığı Hamitler Kapalı Pazar Alanı’nda ise tam bir skandala imza atmış durumda.

Cumartesi günleri sebze-meyve, pazar günü ise sosyete pazarı adı altında giyim eşyalarının satıldığı milyonluk yatırım sadece haftada iki kez hizmet veriyor.

2014 senesinde yerel seçimlerden hemen önce açılmasına rağmen 2016’da pazarcı esnafının tezgah açtığı bu alanda akıllara durgunluk veren bir skandal söz konusu.

Haftanın tam 5 günü boş olan pazar yeri 24 saat aralıksız 3 güvenlik görevlisi tarafından korunuyor.    Tabiri caiz ise boş pazar alanında adeta kuş uçurtulmuyor!

Üstüne üstlük bu savurganlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son tasarruf tedbirlerini açıklamasına karşın devam ediyor.

Ekonomik durgunluktan özellikle esnaf kesimi adeta kan ağlarken, Mustafa Dündar’ın yönetimindeki belediyenin böylesine müsrifçe davranması tepkileri de beraberinde getiriyor.

Çevredeki vatandaşlar ve esnaflar bu acayip uygulamaya anlam veremediklerini söylediler.

Ve bakın nasıl tepki gösterdiler,  “Böylesine bir skandal sadece Türkiye’de olur. Boş pazar yerini üç güvenlik görevlisi sekizer saat arayla koruyor. Millet işsizlikten ve ekonomik krizden kıvranırken belediye milyonlarca liraya yaptırılan pazar yerini yine ayda on binlerce lira harcayarak koruyor.  Merak ediyoruz, neyi kimden koruyorlar? Gece yarısı güvenlik görevlileri, devriye gezen polis ve bekçilere çay demleyip bereber içiyorlar. Milyonlarca liraya yaptırılan Pazar yeri halkın hizmetine otopark, ya da düğün salonu olarak sunulabilecekken Osmangazi Belediyesi ise kocaman vizyonsuzluğa imza atıyor’ diyerek Osmangazi Belediyesi’ne tepki gösteriyorlar.

Nasıl ama yeni tip tasarruf belediyeciliği!

Çalsın sazlar oynasın güvenlik görevlileri!

Boş alanı 24 saat koruyun talimatı vermiş Mustafa Dündar, hakikaten bravo!

Yazıktır, günahtır, Bursalıların parasını niye çarçur ediyorsunuz?

Vatandaş ve çevredeki esnaf gibi pratik düşünmeniz çok mu zor?

Bu alan otopark olarak hizmet veremez mi?

Açık hava düğünleri gerçekleştirilemez mi?

Anlaşılan o ki, Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf uyarılarını tınlamıyor!

Millet krizden kıvranırken, boş alanı bekleyen güvenlik görevlilerine AK Partili belediyenin maaş ödemesine şapka çıkarmak lazım!