Fenerbahçe'nin yeni teknik Direktörü Jose Mourinho düzenlenen basın toplantısında konuştu. Mourinho, ''Transfer olarak hiçbir ismi kimseyle konuşmadım. Ben projeyi ve istikrarı görmek istiyorum. İsimler üstünden değil profiller üstünden konuştuk'' dedi.

Morinho

Basın toplantısında konuşan ünlü teknik adam şöyle devam etti: "Dün stada gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Önceden 'Ben Jose Mourinho'yum' derdim ama şimdi kendimi Fenerbahçe'nin hocası olarak adlandırmak istiyorum. Benimle iletişime geçen ilk isim Mario Branco'ydu. Aziz Yıldırım ile bir görüşmem oldu. Ama Fenerbahçe'ye gelmek için kendisinden bir izin almadım. Transfer olarak hiçbir ismi kimseyle konuşmadım. Ben projeyi ve istikrarı görmek istiyorum. İsimler üstünden değil profiller üstünden konuştuk. Portekiz'de Süper Lig maçları veriliyor. Fenerbahçe'yle iletişime geçmeden önce de ligi zaten düzenli şekilde takip ediyordum. Bir teknik direktör olarak benim de iyi ya da kötü şeylerim vardır. Avrupa'da daha fazla insan burayı takip edecektir diye düşünüyorum. Ben buraya Türk futbolu için geldim ama temelde Fenerbahçe için geldim. Fenerbahçe'nin haklarını savunmam için sesimi yükseltmem gerekirse bunu iki kere düşünmem lazım. Ben 2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm, Fenerbahçe'de olacağım. Başkanımız buradayken bu sözleşmeyi imzaladım. Benim için istikrar ve proje çok önemliydi. Bu sabah tesislere gittim. Ben dünyada büyük kulüplerde çalıştım, tesisler çok iyi. Gelecek haftalar bizim için kolay olmayacak çünkü birçok oyuncumuz Avrupa Şampiyonası'nda olacak. 2 hafta içinde çalışmalarımıza başlamamız gerekiyor. Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm ve taraftar için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ali Koç ve Mario Branco'nun sunduğu proje itibariyle buraya imza attım."

Morinho2

Batalla'nın ekibi Vakıfköy'den Batalla'nın ekibi Vakıfköy'den

Aziz Yıldırım'la görüştüğünü belirten dünyaca ünlü teknik adam, "Serbest statüde bir teknik direktördüm. Herhangi bir kulüple bağlantım yoktu. Bu yüzden de kimseye imza atmadan önce sormama gerek yoktu. Kimseden ne yapmam gerektiğine dair izin almam. Aziz Yıldırım'la da bir görüşmem oldu ama Fenerbahçe'ye gelmek için kendisinden izin almadım." diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. Transferi, ıslak imzayı görünce açıklarız. Sayın Aziz Yıldırım 'Anlaştım' dedi. Anlaştım demek iş bitti demek, iş böyle değildi. Biz ıslak imzayı görünce açıklıyoruz."

Editör: Bilal Kayaaltı