Son dakika bilgisine göre,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TÜRK- İş yetkilillerinin görüşmesinin ardından  taşeron işçilere kadroya alınacak. Böylelikle güvenceli bir işçi yaşamı başlamış olacak.

Hatırlanacağı gibi, bir süre önce önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  yaptığı açıklamada çalışmaların neredeyse tamamlandığını belirtti. Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması için önemli çalışmalar yapıldı ve dosyalar Meclis’e sunulmak üzere hazır durumda. Meclis’in önümüzdeki dönemde çalışamayacağı bir süre göz önüne alındığında, çözümün seçimden sonraya kalabileceği düşünülüyor. Ancak taşeron işçilere kadro verilmesi kesinlik kazanmış durumda.

Geçici işçilere kadro düzenlemesi de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin artırılmasının yanı sıra, geçici işçilere de kadro verileceği kanunla netleşti. Ayrıca muharip gazilerin aylıklarında yapılacak düzenlemeyle de asgari ücret seviyesinde aylıklar ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti ve taşeron işçilere kadro konusunu görüştü. Görüşmede, 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin durumu ele alındı ve konuyla ilgili olarak Çalışma Bakanlığı’na talimat verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile de yapılacak görüşmelerle konunun netleşmesi planlanıyor.

90 bin taşeron işçi, uzun süredir bekledikleri kadro müjdesine bir adım daha yaklaşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın takviminde öncelikli olarak geçici işçi sorunu çözüldü ve şimdi sıra taşeron işçilere kadro verme çalışmalarında. Eski Bakan Vedat Bilgin, geçmiş yıllarda 1 milyon işçiye kadro verildiğini ancak 90 bin işçinin bu düzenlemeden yararlanamadığını belirtmişti. Ancak artık bu sorun da çözülüyor ve 90 bin taşeron işçi kadroya alınmak üzere çalışmalar devam ediyor.

Taşeron işçilere kadro verilmesiyle, on binlerce çalışanın hayatı değişiyor. Güvenceli çalışma ve sosyal haklarla dolu bir geleceğe adım atmaları artık mümkün olacak. Hayallerindeki istikrarlı iş ve emeklilik güvencesi taşeron işçilerin elinde olacak. Artık taşerona kadro müjdesiyle gelecek daha aydınlık!

Editör: Bilal Kayaaltı