Düşük prim ödeyenlere müjde geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi, erken emekli olmak için 48 kriteri devreye sokuldu. Emeklilik formülleri vatandaşın yüzünü güldüreceği belirtilirken, resmi başvurular başladığı belirtildi.

Mağduriyetler sona eriyor, emeklilikte pirim ve yaş şartları değişti. Düşük prim ödeyen 48 yaşındakiler için başvurular başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla süreç hızla ilerliyor, yüzler gülecek.

Emeklilikte prim ve yaş şartlarının değişmesi, birçok vatandaş için erken emeklilik fırsatını beraberinde getiriyor. Özellikle 48 yaş altındaki kişiler için bu düzenleme sevindirici bir gelişme olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesiyle birlikte çalışmalar hızla ilerledi ve yeni meclis tarafından onaylandı.

Yeni emeklilik yasası kapsamında 48 yaş altı emeklilik hakkı tanınacak kişiler belirlenecektir. Bu düzenleme ile birlikte milyonlarca kişi erken emeklilik imkanına sahip olacak. Özellikle primi yüksek olan bağ-kur sigortalıları, 1999 sonrası sigortalı olanlar ve EYT’de prime takılanlar gibi birçok kesim bu düzenlemeden faydalanabilecektir.

Yasanın kabul edilmesiyle birlikte ilk etapta 1 milyondan fazla vatandaşın erken emekli olması beklenmektedir. Emeklilik reformu Cuma günü kurulacak olan yeni kabinede değerlendirilecek ve yeni meclis tarafından onaylanacaktır.

Bu yeni düzenlemeyle emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş için sevindirici bir haber gelmiştir. Emeklilikte prim veya şartı değiştiği için daha düşük prim ödeyen ve 48 yaş altında olan kişiler erken emeklilik imkanına sahip olacaklar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konudaki çalışmalarıyla emeklilik sistemi daha adil ve esnek bir hale getirilmektedir.

Sonuç olarak, yeni meclis tarafından onaylanan emeklilik reformu ile prim ve yaş şartlarında yapılan değişiklikler sayesinde 48 yaş altı kişiler artık erken emeklilik hakkına sahip olabilecekler. Bu düzenleme, milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürecek ve emeklilik sürecini daha erişilebilir hale getirecektir.

Editör: Bilal Kayaaltı